Dortmund wint historisch duel van twaalf goals, Real zegeviert in Portugal

Borussia Dortmund - Legia Warschau 8-4
De toeschouwers kregen met liefst zeven doelpunten in een tijdsbestek van 22 minuten zonder meer waar voor hun geld. Aleksandr Prijovic zorgde na tien minuten voor de verrassende 0-1, maar daarna ging het snel. Slechts 199 seconden later stond het team van Tuchel al met 3-1 voor, dankzij twee treffers van Shinji Kagawa en een van Nuri Sahin. Prijovic verkleinde al snel de nadelige marge, maar Dortmund bepaalde de ruststand op 5-2. Na voorbereidend werk van Marco Reus schoot Ousmane Dembélé de 4-2 binnen en Reus zelf, die na zes maanden zijn rentree maakte, verzilverde een pass van Kagawa.

De 6-2, zeven minuten na rust, was bijna een kopie van de vijfde treffer van Borussia: na voorbereidend werk van Dembélé was het opnieuw Reus die het leer achter Radoslaw Cierzniak werkte. Balverlies van de Duitsers leidde vijf minuten later de derde goal van Legia in: Michal Kucharczyk kreeg de bal van Miroslav Radovic en werkte het leer achter Roman Weidenfeller. In de laatste tien minuten kwam het scorebord nog drie keer in beweging. Felix Passlack kopte uit een rebound de 7-3 tegen de touwen, Nemanja Nikolic zorgde via de linkerpaal voor de 7-4 en Reus bepaalde de eindstand van 8-4. Nog nooit vielen er twaalf doelpunten in één Champions League-duel.

Sporting Portugal - Real Madrid 1-2
Het team van Zidane voelde zich in de openingsfase niet op zijn gemak, mede dankzij de pressie die Sporting op de defensie van Real uitoefende. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de Champions League-houder echter meer in zijn element en viel na 29 minuten de openingstreffer. Na een vrije trap van Luka Modric kreeg Sporting de bal niet weg uit het strafschopgebied en was het Raphaël Varane die voor de 0-1 zorgde. Sporting schrok wakker, was tweemaal gevaarlijk via Bruno César, maar Keylor Navas hield zijn doel schoon. Bas Dost voorkwam dat een vrije trap van Cristiano Ronaldo doel trof.

In een rommelige tweede helft, met veel onderbrekingen, leek Real Madrid de voordelige marge niet meer uit handen te zullen geven. Sporting, met ook Marvin Zeegelaar in de basis, kwam na ruim een uur spelen met tien man te staan. Joao Pereira kreeg het aan de stok met Mateo Kovacic, onder toeziend oog van de grensrechter, en mocht inrukken. Domper op de tweede helft van Real Madrid was het uitvallen van Gareth Bale, die na nog geen uur spelen vervangen moest worden door Marco Asensio. Na een knullige handsbal van Fábio Coentrao zorgde Adrien Silva vanaf elf meter alsnog voor de 1-1, maar de drie punten gingen mee naar Spanje. Karim Benzema kopte raak uit een voorzet van Sergio Ramos en zorgde ervoor dat Real nog kans maakt op de groepswinst.

Felix Passlack (18 jaar, 177 dagen) is na vanavond de jongste Duitse doelpuntenmaker OOIT in een CL-duel! #bvb #ucl #blijdschap