Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lookman beslist EL-finale voor Atalanta en beëindigt ongeslagen reeks Leverkusen

Laatste update:

Voor Leverkusen betekende het de derde Europese finale in de clubgeschiedenis. Atalanta stond nog niet eerder in een finale in clubverband en dus beleefde die club zijn vuurdoop. Dublin, waar de finale werd gespeeld, kleurde dan ook massaal blauw-zwart.

Over precies vijf dagen is het een jaar geleden dat Leverkusen voor het laatst een officiële wedstrijd verloor. Dat gebeurde op de laatste speeldag van de Bundesliga. De 34 competitiewedstrijden, 12 Europa League-duels en 5 bekerwedstrijden die volgden bleef het ongeslagen.

Dat de ploeg van Alonso barst van het zelfvertrouwen was in de beginfase van de finale weinig van terug te zien. De Duitsers oogden gespannen en waren bijzonder slordig in balbezit. Atalanta profiteerde daar dankbaar van.

Binnen een kwartier namen de Italianen brutaal de leiding via Lookman. De aanvaller dook bij de tweede paal op uit de rug van Exequiel Palacios en schoot hard en hoog raak: 0-1. De Nigeriaan staat in de Serie A op negen treffers dit seizoen.

Atalanta was stukken feller in de duels en zorgvuldiger aan de bal, wat na een half uur leidde tot een verdubbeling van de score. Een aanval die werd opgezet door Teun Koopmeiners kwam uiteindelijk bij Lookman terecht.

De aanvaller ging twee verdedigers van Leverkusen voorbij en schoot feilloos raak van buiten de zestien: 0-2. Naast Koopmeiners was er overigens ook een basisplek voor Jeremie Frimpong. Het aantal Nederlanders dat aan de aftrap verscheen kwam daarmee op twee.

Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft kleine kansen om tot scoren te komen, maar slaagden daar niet in. Onder meer een schot van Charles De Ketelaere in de korte hoek werd knap gepakt door bekerdoelman Matej Kovar van Leverkusen.

Leverkusen probeerde het wel na rust, maar kwam er simpelweg niet aan te pas. De ploeg van Gian Piero Gasperini speelde de wedstrijd van zijn leven. Een voorzet van Koopmeiners kort na rust kon net op tijd onschadelijk worden gemaakt.

Even dacht Frimpong de spanning terug te brengen in de wedstrijd na een klein uur spelen, maar zijn rebound na een hard schot van Amine Adli ging hoog over. Een kwartier voor tijd was het opnieuw de beurt aan Lookman.

De Nigeriaan bleek niet te stoppen en voltooide op magistrale wijze zijn hattrick. Nadat hij de bal had ontvangen van Gianluca Scamacca ging hij het sprintduel aan met zijn directe tegenstander, om vervolgens verwoestend uit te halen in de verre kruising: 0-3.

Tien minuten voor tijd mocht ook Hans Hateboer nog meedelen in de feestvreugde. De Nederlander zag hoe zijn ploeg gemakkelijk stand hield en bij de eerste Europese finale ooit met de hoofdprijs aan de haal ging.

Meer nieuws

Vermoedelijke XI Nederland - Polen: Koeman kiest tussen Frimpong en Dumfries
58
Southgate wijst vier spelers van Engeland aan die 'leiderschapsgroep' vormen
0
Driessen draait zich om op tribune in Hamburg en baalt: 'Dit kan toch niet?'
1
Spaanse media na zege: 'Hij hoort dit duel thuis met vrienden te kijken'
4
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: Spanje en Italië winnen
0
'Ik hoop dat ik minuten ga maken bij Oranje en dat ik mezelf kan laten zien'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties