Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dost en Lang voorkomen dramatische seizoensouverture Club Brugge

Laatste update:

In tegenstelling tot de wedstrijd om de Super Cup tegen KRC Genk (3-2 winst) had Clement tegen Eupen weer de beschikking over Vormer. De aanvoerder raakte besmet met het coronavirus en moest in verplichte quarantaine. De plek van de deze week getransfereerde Odilon Kossounou werd in de selectie ingenomen door Lukas Mondele, die vanaf de bank begon. Verder ontbraken Hans Vanaken en Eduard Sobol vanwege hun deelname aan het EK en was Simon Mignolet nog niet hersteld van een blessure. Ondanks de vele wijzigingen begon de thuisploeg sterker aan het duel. Binnen het kwartier had David Okereke de mogelijkheid om de score te openen, maar de buitenspeler zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald.

Club Brugge had in het eerste bedrijf duidelijk het betere van het spel, maar wist zich amper door de goed georganiseerde defensie van Eupen te voetballen. Dat leek in de tweede helft een stuk beter te gaan, toen de thuisploeg al snel op voorsprong kwam. Een schot van Charles De Ketelaere ging via de arm van Emmanuel Agbadou over de achterlijn. Scheidsrechter Bram Van Driessche ontging het in eerste instantie, maar werd al snel naar het scherm geroepen en legde de bal alsnog op elf meter. Het buitenkansje werd vervolgens benut door Dost, die Abdul Manaf Nurudeen de verkeerde hoek in stuurde: 1-0.

Vijf minuten later was de stand echter alweer gelijk, toen Senne Lammens niet geheel vrijuit ging. De reservedoelman verkeek zich op een bal bij de tweede paal en zag hoe Edo Kayembe in de rebound kon afronden voor een leeg doel: 1-1. Brugge dacht daarna op voorsprong te komen via De Ketelaere, die raak schoot op aangeven van Noa Lang, maar de middenvelder werd teruggefloten nadat de bal de achterlijn had gepasseerd. Een kopbal van invaller Daniel Pérez van dichtbij ging rakelings over.

Eupen speelde naar de mogelijkheden en liet het initiatief aan Brugge, maar greep in de slotfase wel de leiding. Julien Ngoy werd een kwartier voor tijd weggestuurd achter de verdediging en schoot ineens raak in de korte hoek: 1-2. Toen het duel vervolgens leek af te stevenen op een nederlaag voor Club Brugge, richtte de ploeg van Clement zich nog eenmaal op, mede door de tien minuten blessuretijd die Van Driessche bijtrok. Lang werd aan de linkerkant van het veld weggestuurd, dribbelde het strafschopgebied binnen en bezorgde de bal bij De Ketelaere. Voor de middenvelder was het een koud kunstje om in extremis een punt uit het vuur te slepen: 2-2.

-

Meer nieuws

Noa Lang mist ook einde van seizoen bij PSV; EK hoogst onzeker voor aanvaller
1
Thibaut Courtois keert zaterdag terug onder de lat bij Real Madrid
1
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
1
Arne Slot kan nog weinig vertellen over zijn naderende transfer naar Liverpool
8
Vitesse haalt 24 uur na start crowdfundingsactie volledige streefbedrag op
73
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties