Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dost en Robben bezorgen Oranje de winst in Cardiff

Laatste update:

Wales ging de wedstrijd in met het plan aan te tonen dat het zich kan meten met de 'grote voetballanden'. Echt overtuigend was het niet voor rust en dat kwam mede door het ontbreken van Gareth Bale en Aaron Ramsey. In hun afwezigheid voetbalde Wales met minder aandrang en flair en waren twee zachten schoten van de 21-jarige debuterend international Tom Lawrence de hoogtepunten. Nederland raakte er niet veronrust door en voetbalde zelf geduldig en geconcentreerd, met de vijfmansverdediging achterin en Dost en Robben voorin.

Robben zocht in het eerste kwartier een keer de combinatie met Quincy Promes, maar dat leverde niets op: een kopbal van Dost evenmin. Oranje was veelvuldig aan de bal en mocht het laten zien van de gastheren, maar werd niet echt gevaarlijk. Na een half uur ging de eerste serieuze kans er wel in: Daryl Janmaat zette voor en bij de tweede paal kopte Dost via het lichaam van keeper Wayne Hennessey binnen. Voor de lange spits was het zijn eerste goal als international, in wedstrijd nummer vier voor Oranje.

Na de 1-0 behield Nederland het overwicht en in minuut 44 loste Promes nog een goed schot, dat Hennessey over zijn goal duwde. Oranje dacht met een voorsprong te gaan rusten, maar dat liep toch anders: Terence Kongolo kreeg de bal ongelukkig tegen de hand en werd bestraft met een penalty. Voor het eerst in zijn loopbaan keerde Jasper Cillessen een bal van elf meter, maar in de rebound schoot Joe Ledley alsnog binnen en baalde Cillessen weer. Toch liet Oranje zich niet van de wijs brengen en vroeg in de tweede helft maakte Robben alweer jacht op een doelpunt: hij haalde er na twee minuten al een hoekschop uit.

Tien minuten later had de gretige aanvoerder zijn goal te pakken. Op de voor hem zo kenmerkende wijze trok Robben vanaf de rechterkant naar binnen, dribbelde hij drie, vier man voorbij en schoot hij laag binnen langs Hennessey (1-2). Aan de overkant ging Allen kort tevoren even op avontuur uit, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit en dus kon Joël Veltman (ingevallen voor Virgil van Dijk) opruimen. George Williams probeerde het van dichterbij werd bijna geholpen door Jeffrey Bruma, maar de bal ging voorlangs.

De druk van Wales nam vervolgens toe en in de tien minuten die volgden in het City of Cardiff Stadium zette Veltman een keer een goed blok tegen Lawrence en gooide Kongolo zichzelf in de strijd om een voorzet te voorkomen. Het werd een hoekschop voor Wales en daarbij verdedigde Nederland niet goed: de korte corner werd 'voor de pot' gegooid en Emyr Huws kopte binnen in de hoek (2-2). Het publiek ging er meteen achter staan, maar Wales pakte niet de zege. Die ging naar Oranje, dat in Robben zijn matchwinner kende. De aanvoerder sprong weg op een prima pass van Dost en maakte het koelbloedig af, tien minuten voor het einde. Riechedly Bazoer mocht als invaller zijn interlanddebuut maken en Promes stapte voor het eerst in zijn interlandloopbaan met een zege van het veld.

-
Denk jij dat Nederland dinsdag ook wint van Duitsland?

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties