Dost passeert Hasselbaink met hattrick voor Sporting Portugal

Dost opende na elf minuten de score: hij mocht na een overtreding op rechtsbuiten Daniel Podence aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Vier minuten later lag de tweede in het mandje: de international van het Nederlands elftal kopte raak uit een hoekschop van Matheus Pereira. Dost was even later dicht bij een hattrick, maar het was Pereira die er 3-0 van maakte. De linksbuiten kapte in de zestien naar zijn rechter en schoot droog raak.

Het Sporting van trainer Jorge Jesus had de schaapjes wel op het droge en kon in de tweede helft gas terugnemen. De thuisploeg scoorde pas in de blessuretijd weer en kreeg er al eerder eentje tegen: Sebastián Coates gleed de bal achter zijn eigen doelman na een strakke voorzet van Nelson. Dost, die de hele wedstrijd uitspeelde, completeerde in blessuretijd zijn hattrick door een penalty te benutten.