Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Drama voor Cambuur en De Graafschap in rechtszaak tegen KNVB

Laatste update:

Cambuur en De Graafschap stonden voordat het voetbal in Nederland definitief werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus op een eerste en tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Beide clubs meenden recht te hebben op promotie naar de Eredivisie, maar daar wilde de KNVB niets van weten. De voetbalbond besloot de promotie- en degradatieregeling voor dit seizoen te schrappen, waardoor Cambuur en De Graafschap teleurgesteld achterbleven en RKC Waalwijk en ADO Den Haag zich juist handhaafden in de Eredivisie.

In een Eredivisie met twintig clubs zag de KNVB niets. "Het was en is geen optie. Het is qua planning nagenoeg onmogelijk, het is door de Eredivisie en Eerste Divisie als onwenselijk beoordeeld en er zijn grote bezwaren bij de burgemeesters", zo maakte advocaat Harro Knijff vorige week tijdens de zitting nog maar eens duidelijk namens de KNVB. Cambuur en De Graafschap repten verder van 'een zeer gebrekkige procedure' en vonden het 'onbegrijpelijk dat zo'n belangrijk besluit er zo snel doorheen is gejaagd'.

De clubs besloten het besluit van de KNVB om de promotie- en degradatieregeling te schrappen aan te vechten, maar de rechter accepteert het besluit van de KNVB dus gewoon. "De KNVB is binnen de bandbreedte gebleven die binnen de clubs is gecommuniceerd. Er is dus geen sprake geweest van zo gebrekkige procedure dat het besluit moet worden teruggedraaid", wordt de rechter geciteerd door onder meer het Algemeen Dagblad. "De KNVB moest met rug tegen de muur een besluit nemen. Niets doen was geen optie. Welk besluit de KNVB ook zou nemen, er zijn altijd clubs die pech hebben. Heel zuur voor Cambuur en De Graafschap, maar onvoldoende om besluit terug te draaien." De rechter benadrukt dat de KNVB grote vrijheid toekomt. "Het zou evengoed verdedigbaar zijn geweest als KNVB had beslist dat er wel kon worden gepromoveerd/gedegradeerd. Maar dat besluit is aan de KNVB."

Meer nieuws

Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
4
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
0
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
17
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
8
Liveblog huldiging PSV: Mislintat wordt geëerd door supporter van PSV
26
Valentijn Driessen: 'PSV moet helemaal niet willen dat hij terugkeert'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties