Dramatisch begonnen Schalke 04 na drie wedstrijden nog zonder punten

Met een doelpunt en een assist was Mitchell Weiser de grote man bij Hertha, dat de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was. In de eerste helft leverde dat echter geen kansen op en de score werd dan ook pas na rust geopend. Na een ruim uur spelen verdedigde Benjamin Stambouli dramatisch uit, waardoor Peter Pekarik de assist kon leveren voor de 1-0 van Weiser.

Tien minuten later was Weiser de aangever in plaats van de afmaker. De middenvelder legde de bal over de vijandelijke defensie en bediende zo Valentin Stocker, die de wedstrijd besliste met de 2-0. Huntelaar bleef negentig minuten staan bij Schalke, maar hij werd nauwelijks gevonden en kon dan ook niets aan de achterstand doen. Woensdag speelt Schalke thuis tegen 1.FC Köln.