Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dramatisch Feyenoord geeft derde plek alsnog uit handen

Laatste update:

Om een 'dreigend drama', zoals aanvoerder Jordy Clasie het verwoordde, af te wenden, moest Feyenoord zondag winnen op het kunstgras in Zwolle. Geen eenvoudige opgave tegen het elftal van Ron Jans, dat zich al verzekerd wist van deelname aan de play-offs om Europees voetbal en dus vrijuit kon spelen. Van dat gegeven was in de eerste helft weinig te merken: de thuisploeg voetbalde rustig mee, maar miste de wil om er echt iets van te maken. Behoudens een poging van Maikel van der Werff, die het zijnet raakte, hoefde Kenneth Vermeer zich nauwelijks druk te maken.

Feyenoord stelde daar in aanvallend opzicht ook niet veel tegenover. Meer dan een kans in de openingsfase voor Jean-Paul Boëtius (paal) zat er lange tijd niet in. De aanvaller profiteerde daarmee niet van een slippertje van Wout Brama, die de mogelijkheid voor de gasten inleidde. Naarmate de eerste helft vorderde nam PEC Zwolle wel meer en meer het initiatief, maar als gezegd ontbrak het de formatie van Jans aan de urgentie om iets met dat voorzichtige overwicht te doen.

De gasten uit Rotterdam bleven daardoor op de been en hielden uitzicht op het uiteindelijke doel, maar het doemscenario trad vrijwel meteen na rust in werking. PEC Zwolle begon agressiever aan de tweede helft en kreeg via Ryan Thomas al snel een goede kans om de score te openen. Feyenoord bleef op de been, maar moest een paar minuten later alsnog de 1-0 incasseren. Ben Rienstra klopte Vermeer na een combinatie met Jesper Drost en dwong Rutten tot ingrijpen. De coach haalde de verrassend gestarte Joris Mathijsen naar de kant ten faveure van Anass Achahbar, maar veel haalde het niet uit.

PEC bleef namelijk het betere van het spel houden, en het was vooral aan Vermeer en een gebrek aan scherpte voorin bij de Zwollenaren te danken dat het lange tijd bij 1-0 bleef. Negentien minuten voor tijd ging het definitief mis: Rick Karsdorp vergreep zich in zijn eigen zestien aan Thomas en moest met rood van het veld, waarna Tomas Necid de daaropvolgende strafschop feilloos benutte. De tien uit Rotterdam hadden daarna weinig meer in de melk te brokkelen. Feyenoord kon geen vuist meer maken en liep in de slotfase zelfs nog tegen een derde tegentreffer aan, opnieuw door toedoen van Necid.

-
'Fred Rutten moet per direct opstappen'

Meer nieuws

Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
20
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties