Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dramatisch Oranje kleurt inktzwart op hopeloze avond

Laatste update:

Het Nederlands elftal kon zich wel druk maken om het resultaat van de wedstrijd tussen Turkije en IJsland, maar de ploeg van bondscoach Blind moest eerst zelf zien te winnen van Tsjechië. Wat Oranje in de eerste tien minuten liet zien was lang niet slecht, Anwar El Ghazi kreeg binnen een minuut een dot van een kans, maar daarna stortte het bij Oranje alweer als een kaartenhuis ineen. Verder dan inspiratieloos breien in de achterhoede kwam Nederland niet en de felle kleurstelling van de Oranje-shirts stak schril af bij het vale en fletse spel van de nummer drie van het voorbije WK.

Oranje, dat door gegrabbel van keeper Jeroen Zoet al een keer ontsnapte aan een tegentreffer, kreeg na 25 minuten een eerste tegentreffer om de oren toen Pavel Kaderábek ontsnapte over rechts. De verdediger kon ongehinderd het strafschopgebied instormen, Virgil van Dijk stapte veel te traag uit en Zoet werd verslagen: 0-1. Dat was nog lang niet het toppunt van defensief onvermogen, want tien minuten later schutterde het onthutsende viermanschap al helemaal. Josef Sural omspeelde Van Dijk en verschalkte Zoet in de korte hoek (0-2).

Blind wist dat het alles of niets was voor Oranje en even voor rust bracht hij Robin van Persie binnen de lijnen voor Jaïro Riedewald. Nederland veerde iets op: Van Dijk miste een dot van een kans en Marek Suchy kreeg rood omdat hij de doorgebroken Memphis Depay naar het gras werkte. Wie dacht dat Nederland de tien Tsjechen met de rug tegen de muur zou zetten, kwam bedrogen uit.

Aan weinig was te merken dat het de Tsjechen waren die met tien stonden. Oranje kwam er maar niet door en de Oranje-afgang kreeg meer vorm door een eigen doelpunt van Van Persie. De spits maakte zijn vijftigste in het shirt van het Nederlands elftal, maar dat deed hij door in eigen doel te koppen. Een kopbal van Klaas-Jan Huntelaar betekende de 1-3 en via de punt van Van Persie kwam Oranje zelfs nog terug tot 2-3. Het zat daarna ook niet mee: Van Persie werd neergehaald in het strafschopgebied, maar kreeg geel in plaats van een penalty.

Zo kwam er met een 2-3 nederlaag voor Oranje een einde aan een inktzwarte kwalificatiereeks, die op 9 september 2014 al even dramatisch begon. Door gepruts in de achterhoede verloor het Nederlands elftal destijds met 2-1 bij Tsjechië. De mogelijk zwartste bladzijde in de historie van Oranje eiste in de persoon van Hiddink al een slachtoffer en in de komende periode zal duidelijk moeten worden of er nog meer mensen hun conclusies trekken.

Man man man...

Posted by voetbalzone on dinsdag 13 oktober 2015

-
Danny Blind moet opstappen

Meer nieuws

Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
0
Vitesse mogelijk overgenomen vanuit Midden-Oosten: 'Met name één land genoemd'
10
Ajax rondt komst van nieuwe keeper af met status van toptalent
4
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
15
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
6
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties