Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dramatische ontknoping bezorgt Man City de titel

Laatste update:

Manchester City - Queens Park Rangers 3-2
Pas voor de tweede keer sinds de start van de Premier Legaue in 1992 gingen twee ploegen met een gelijk aantal punten de laatste speelronde van de Premier League in: in 2007/08 pakte Manchester United de titel tegen Wigan Athletic, terwijl Chelsea dat jaar niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Bolton Wanderers. Dit voetbaljaar creëerde Manchester City (waar Nigel de Jong vlak voor rust mocht opdraven om de geblesseerde Yaya Touré te vervangen) maar weinig tegen QPR, ondanks een percentage balbezit van ongeveer tachtig procent. Nadat David Silva een kansje had gemist en Djibril Cissé aan de andere kant gevaarlijk werd, kwamen the Citizens uit het niets op voorsprong. Een pass van Touré werd door Pablo Zabaleta recht op doelman Paddy Kenny geschoten, maar de keeper liet de bal door zijn vingers glippen.

Het uitzinnige publiek in het Etihad Stadium ging uit zijn dak, maar het lachen verging de toeschouwers vlak na de pauze. Joleon Lescott probeerde een bal weg te koppen, maar faalde compleet en stelde Cissé zo onbedoeld in staat om de gelijkmaker te produceren. De equipe van Mancini moest op jacht naar treffers voor de titel en werd geholpen door Joey Barton: de controversiële middenvelder kreeg een rode kaart voor elleboog richting Carlos Tévez en deelde in de nasleep nog een knietje uit aan Sergio Agüero en bijna een kopstoot aan Vincent Kompany. Het leek een kolfje naar de hand van Manchester City maar niets bleek minder waar: een spaarzame counter via Armand Traoré werd afgerond door Jamie Mackie voor de 1-2 van Queens Park Rangers. Met Mario Balotelli en Edin Dzeko in de ploeg ging City op zoek naar doelpunten. Die kwamen pas diep in blessuretijd: Dzeko (kopbal) en Agüero zorgden voor een dramatische ontknoping.

Sunderland - Manchester United 0-1
De opdracht voor Manchester United was simpel: de lastige uitwedstrijd tegen Sunderland winnen en dan maar zien wat stadsgenoot Manchester City zou doen tegen Queens Park Rangers. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson deed in de eerste helft in ieder geval haar plicht en kwam met 1-0 voor, al had het met rust al 2-0 kunnen en misschien wel moeten staan. Wayne Rooney zorgde voor het enige doelpunt van het eerste bedrijf: hij was het eindstation van een voorzet van Phil Jones en tikte bij de tweede paal binnen voor doelpunt nummer 27 van het seizoen.

Omdat de spits de lat had geraakt en bovendien de bal compleet miste bij een vrije schietkans, bleef het spannend voor de ploeg van Ferguson. Zeker omdat Sunderland na rust voorzichtig begon te drukken in de jacht op de gelijkmaker. Het werd de fans van the Red Devils echter duidelijk dat Queens Park Rangers de leiding had gepakt bij Manchester City en dat spoorde de ploeg aan om er toch nog een stapje bij te doen. Goed voetbal zat er zelden meer in, want verder dan lange ballen kwam United niet meer. Uiteindelijk bleek het onvoldoende: Manchester City scoorde twee keer in blessuretijd en greep de titel.

Chelsea - Blackburn Rovers 2-1
Voor Chelsea stond zondagmiddag niet meer dan de eer op het spel tegen Blackburn Rovers. Het stond al vast dat the Blues het rumoerig verlopen seizoen zouden afsluiten als zesde en alleen winst in de finale van de Champions League, zaterdag tegen Bayern München, kan de Londenaren ook volgend seizoen richting het kampioenenbal brengen. Manager Roberto Di Matteo maakte van de gelegenheid gebruik om wat reservespelers speelminuten te gunnen: zo mochten Sam Hutchinson, Ryan Bertrand en Romelu Lukaku in de basis beginnen. Laatstgenoemde stond aan de basis van de 1-0 van John Terry, door een puntgave voorzet af te leveren. De mandekker torende boven Adam Henley uit en knikte de bal achter doelman Jake Kean.

Drie minuten later lag de tweede al in het net. Michael Essien won een duel van Morten Gamst Pedersen en gaf de bal mee aan Raul Meireles. De Portugees vond de korte hoek: 2-0. Een kwartier na de pauze kopte Scott Dann namens het al gedegradeerde Blackburn een hoekschop van Gamst Pedersen tegen de touwen voor de aansluitingstreffer. Nog geen minuut later raakte Ramires de lat met een mooie lob, waarna ook Daniel Sturridge en Fernando Torres nog aardige mogelijkheden kregen. Doelpunten vielen er echter niet meer.

Stoke City - Bolton Wanderers 2-2
Bolton Wanderers stond voorafgaand aan de laatste speelronde op de achttiende stek in de rangschikking, met als gevolg directe degradatie naar de Championship. De ploeg van manager Owen Coyle moest zelf winnen en hopen dat Queens Park Rangers zou verliezen van Manchester City. De ploeg begon niet goed, want het was Stoke dat na twaalf minuten via Jonathan Walters op voorsprong kwam: de spits tikte de bal volgens scheidsrechter Chris Foy reglementair uit de handen van keeper Ádám Bogdán. Nog voor de onderbreking draaide Bolton de zaken om. Allereerst was een wilde trap van Stoke-verdediger Robert Huth verantwoordelijk voor de gelijkmaker: de Duitsers wilde het ding wegtrappen, maar vond via het scheenbeen van Mark Davies zijn eigen net.

Met een werkelijk prachtige knal in de bovenhoek was het opnieuw Davies, vlak voor het rustsignaal, die de 1-2 op het bord zette. Direct na rust was Stoke echter de betere partij en het leek wachten op de gelijkmaker, ware het niet dat Bogdán diverse keren zijn mannetje stond. Een kwartier voor tijd capituleerde de keeper dan toch, toen Peter Crouch op weg naar zijn doel werd gehaakt. Een strafschop was het gevolg en Walters faalde niet. Voor de overleving van Bolton maakte het niet uit: QPR (dat uiteindelijk nog verloor) werd niet meer achterhaald.

Bekijk hier de samenvatting van Manchester City - Queens Park Rangers:

Bekijk hier het doelpunt van Wayne Rooney tegen Sunderland:

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Blackburn Rovers:


Bekijk hier waarom Joey Barton een rode kaart kreeg:

-

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties