Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Drie clubs houden Nederland nog strompelend achteraan op UEFA-lijst

Laatste update:

Vitesse stuitte in juli en augustus op Southampton en moest meteen het hoofd buigen in Europa: twee nederlagen. De Arnhemmers haalden nul punten binnen, roept De Telegraaf in herinnering. Go Ahead mocht Europees meedoen dankzij de eindklassering in het fair play-klassement, maar kon geen vuist maken tegen Ferencváros. De club uit Deventer sprokkelde een half punt.

Bekerwinnaar FC Groningen haalde 1 punt binnen voor Nederland op de coëfficiëntenlijst in de groepsfase van de Europa League en AZ en Ajax deden het nog iets, maar niet veel beter. PSV schepte de nodige punten binnen, maar het probleem is dat de totaalopbrengst van 29,5 punt gedeeld moet worden door het aantal clubs dat meedeed en dat is liefst zes. Dat betekent dat Nederland het dit seizoen Europees gezien nog minder doet dan Liechtenstein en slechts een zeventiende plek in handen heeft op de ranking van dit seizoen.

Waren Vitesse, Go Ahead en FC Groningen niet van de partij geweest op de Europese velden, dan zou Nederland volgens informatie van de ochtendkrant zijn opgerukt naar een mooie zesde plaats. Alleen de clubs uit Spanje, Duitsland, Engeland, Rusland en Italië zouden het dan gemiddeld gezien beter hebben gedaan op de coëfficiëntenlijst.

Denk je dat PSV nog meer punten gaat pakken voor Nederland, na de winterstop?

Meer nieuws

Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Lijnders kan na naderend vertrek bij Liverpool weer aan de slag als hoofdtrainer
3
Hulshoff stopt door Slot als assistent bij Oranje; Koeman vindt direct vervanger
16
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
9
Nieuwe kandidaat voor Ronald Koeman en Nederland? 'Je hoopt er stiekem toch op'
12
Ajax op hoofdlijnen akkoord met nieuwe trainer Francesco Farioli
64

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties