Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mannen die Vinícius Júnior racistisch bejegende tijdens Valencia - Real Madrid veroordeeld tot acht maanden cel

Laatste update:

In Spanje hoeven veroordeelden die voor een niet-gewelddadig misdrijf een straf van minder dan twee jaar krijgen, die celstraf niet uit te zitten zolang ze geen andere overtredingen begaan.

De 'fans' maakten oerwoudgeluiden richting Vinícius tijdens het thuisduel van Valencia. De aanvaller van Real Madrid wees de misdragende mannen direct aan nadat het gebeurde.

De Spaanse rechtbank heeft de mannen naast een celstraf ook een landelijk stadionverbod gegeven van twee jaar. De 'fans' hadden een jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, maar werkten mee aan het onderzoek en kregen daardoor strafvermindering.

"Dit is geweldig nieuws voor de strijd tegen racisme in Spanje", reageert voorzitter Javier Tebas van LaLiga op de uitspraak van de rechter. "Het herstelt het onrecht dat Vinícius is aangedaan en geeft een duidelijke boodschap af aan de mensen die naar een voetbalstadion gaan om te beledigen."

Reactie van Vinícius na duel in Valencia


Vinícius reageerde vorig jaar kort na het duel in Valencia al op de misdragingen van de 'supporters'. "Elke uitwedstrijd is er wel een onaangename verrassing", schreef hij op Instagram.

"En er waren er veel dit seizoen. Doodsbedreigingen, een opgehangen pop, racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden. Allemaal is het opgenomen. 'Incidenten', zegt men dan. Maar het zijn geen incidenten. Het gebeurt continu en het heeft zich over verschillende Spaanse steden verspreid."

De aanvaller van Real Madrid vroeg zich af wat er nog meer nodig is om de mensen die hem racistisch bejegenen te straffen en om clubs sancties op te leggen. "Waarom kaarten de sponsors dit niet aan bij LaLiga? Waarom brengen de televisiezenders deze barbaarsheid niet in beeld?"

"Het probleem wordt erger en erger. Nu vraag ik u: van hoeveel van deze racisten zijn hun naam en foto op websites geopenbaard? Ik antwoord om het makkelijker te maken: nul. Geen enkele racist die zich publiekelijk heeft verontschuldigd. Dit is geen voetbal, dit is onmenselijk."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

'Memphis is niet mijn spits bij Oranje, ik zou het weer met Brobbey proberen'
17
Ongemakkelijkheid spat er vanaf: Duitse tv studio gaat los op Snollebollekes
0
Pak 3x je inzet als Bart Verbruggen de 0 houdt bij Nederland-Oostenrijk!
0
'Als Weghorst de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn'
38
Real Madrid neemt afscheid van icoon die maar liefst 26 prijzen veroverde
18
Oranje kan beter eerste worden: 'Anders gek getikt door Duitsland en Spanje'
41

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties