Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Driessen haalt uit naar Ajax-directie: 'Dikke middelvinger naar heel Nederland'

Laatste update:

Na de 4-0 overwinning op FC Emmen nam de Ajax-selectie de kampioensschaal in ontvangst in de lege Johan Cruijff ArenA. Duizenden fans stonden de spelersgroep buiten op te wachten onder het parkeerdek. De supporters kregen hun zin doordat de complete spelersgroep, de technische staf en leden van de directie hun gezicht lieten zien en zich lieten toezingen. "Het Ajax-feestje was een middelvinger naar de coronaslachtoffers, medische zorg, politie, horeca, dierentuinen, amusementsparken, handhavers die mensen voor 95 euro op de bon moeten slingeren, politiek en alle mensen die zich wel netjes aan de regels houden. En niet te vergeten naar het overgrote deel van de Ajax-aanhang, dat zich wel gedroeg en niet aan de poorten van de Johan Cruijff ArenA stond te rammelen", schrijft Driessen zondagavond.

Ajax is met grote overtuiging kampioen geworden. De voorsprong op achtervolger PSV bedraagt met nog drie wedstrijden te spelen liefst veertien punten. "Maar het getuigt van een stuitende arrogantie te veronderstellen dat Ajax zich ook inbeeldt boven de wet te staan. Anders valt niet te verklaren dat de clubdirectie het zich veroorlooft om in deze vreselijke coronapandemie een eigen plan te trekken en zich onaantastbaar te wanen." Driessen vraagt zich ook af waarom algemeen directeur Edwin van der Sar geen poging ondernam om de spelers die zich tijdens de wedstrijd buiten het stadion verzamelden naar huis te sturen. "Sterker, de directie werkte actief en volledig bewust mee aan het negeren van alle coronamaatregelen. Het stond toe dat de Ajax-familie zich pontificaal aan de rand van het parkeerdek meldde met de kampioensschaal en KNVB Beker. Hoe onbeschaamd. Alsof corona niet bestond."

Duizenden fans vierden zondag het kampioenschap van Ajax buiten de Johan Cruijff ArenA.

Om escalatie te voorkomen besloot de politie zondag niet in te grijpen en een einde te maken aan het feestje dat werd gevierd door de duizenden Ajax-fans. Driessen stelt dat er door de club en burgemeester Femke Halsema grote gezondheidsrisico's genomen. Hij denkt dat het feest een bron kan zijn voor veel coronabesmettingen. "Blijken de afwegingen van Ajax en Halsema verkeerd uit te pakken dan kan dit niet zonder consequenties blijven voor de verantwoordelijke beleidsbepalers Van der Sar en Halsema", aldus Driessen, die ook geen goed woord over heeft voor de reactie van Erik ten Hag op het gevoerde coronabeleid. De trainer uitte na afloop van de zege op Emmen kritiek op het besluit om zondag geen supporters toe te laten bij de kampioenswedstrijd. "Waar de ziekenhuizen en ic's zodanig vol liggen dat reguliere zorg is afgeschaald en code zwart dreigt, vond de trainer van Ajax het onbegrijpelijk dat er geen fans werden toegelaten in het stadion voor de kampioenswedstrijd."

Meer nieuws

Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
1
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
15
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
76
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
33
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
63
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties