Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Driessen laat geen spaan heel van aanstelling Koeman: 'Emo-management'

Laatste update:

De KNVB bevestigde donderdag de aanstelling van Ronald Koeman als opvolger van Louis van Gaal, die na het WK in Qatar afzwaait als bondscoach. Koeman begint vanaf 1 januari 2023 aan zijn tweede periode als leidsheer van het Nederlands elftal, waar hij tussen 2018 en 2020 ook al aan het roer stond. Koeman besloot echter nog voor het EK 2020 zijn functie in te wisselen voor zijn droomjob bij Barcelona, waardoor Frank de Boer aan het roer stond tijdens de Europese eindronde.

Driessen is vernietigend over de aanstelling van Koeman. "Prima dat hij de ideale kandidaat is", schrijft hij, "maar Van Leeuwen fietst met haar emotionele eenmansactie overal doorheen. Ze fietst door het vast te stellen strategisch beleidsplan 2022-2026 heen, door de budgetbesprekingen 2022-2023 en door het toetsen van handhaving van twee voetbalposten in de KNVB-directie: topvoetbal en voetbalontwikkeling."

KNVB bevestigt aanstelling Ronald Koeman als bondscoach

Afgelopen donderdag maakte de KNVB bekend dat Ronald Koeman per 1 januari 2023 de afzwaaiende Louis van Gaal opvolgt als bondscoach van het Nederlands elftal.Lees artikel

De columnist trekt zijn relaas vervolgens breder. "Naast Van Leeuwen valt ook de mensen om haar heen (directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma, Van Gaal, commissaris Han Berger en rvc-voorzitter Jan Albers, red.) van alles kwalijk te nemen in het dossier-bondscoach. Dat zij niet op de rem trapten en 'vergaten' Van Leeuwen te informeren over hoe Koeman in de wedstrijd zat. Door mee te gaan met Van Leeuwen ondermijnden de KNVB'ers allereerst de onderhandelingspositie van de bond richting Koeman."

Driessen is van mening dat Hoogma - die per 1 juli vertrekt bij de bond - zichzelf een hak heeft gezet in de zoektocht naar zijn opvolger. "De nieuwe man wordt verantwoordelijk voor het topvoetbal op lange termijn, maar is bij zijn entree direct tot medio 2026 met handen en voeten gebonden aan bestaande contracten. Over het Nederlands elftal heeft Hoogma's opvolger niets te vertellen. Bij het EK 2024 en tot en met het WK 2026 zal Koeman alles bepalen qua speelstijl, invulling van de technische staf en fungeert de directeur topvoetbal als chef lege dozen. Geen enkele zichzelf respecterende kandidaat zal zich hiervoor lenen. In de vijver zullen slechts nog lichtgewichten zwemmen."

De slotsom van Driessen voor de top van de KNVB is keihard. "De rvc-leden hebben de voorwaarden van good governance verloochend met als gevolg nivellering van de macht, autoriteit en inhoud van de functie van directeur topvoetbal. In zo'n situatie zou een organisatie mogen vertrouwen op z'n toezichthouders; Alleen zijn de commissarissen verantwoordelijk voor deze wanorde. Zij gaven een brevet van onvermogen af door mee te gaan in het emo-management van Marianne van Leeuwen."

Meer nieuws

Gemiste strafschop Haye komt sc Heerenveen duur te staan tegen Almere City
2
Roda-fans vieren promotiefeest al massaal op het veld, maar dan scoort Groningen
58
Sierhuis loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op; Go Ahead op rand play-offs
0
Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie
17
Besiktas zet Europese ambities kracht bij dankzij treffer in minuut 97
6
Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties