Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Zwitserland is te sterk voor pover Hongarije en blijft in spoor van Duitsland

Laatste update:

Milos Kerkez was al na vijf minuten het slachtoffer van een harde tackle van Silvan Widmer, die dan ook een gele kaart incasseerde. Het eerste schot van de wedstrijd was van Hongarije, al schoot Roland Sallai hoog over. Zwitserland trok al snel het initiatief naar zich toe en dat resulteerde in minuut 12 in de openingstreffer in Keulen.

Duah werd slim weggestoken in de Hongaarse zestien en rondde bekwaam af. Feest bij de Zwitsers, maar de goal werd al snel geannuleerd wegens buitenspel. Uit de beelden bleek echter dat de spits van het Bulgaarse Ludogorets op tijd was vertrokken, waardoor alsnog 0-1 op het scorebord verscheen. Het was de eerste interlandgoal van Duah in zijn tweede optreden namens Zwitserland.

Het veel sterkere Zwitserland was kort nadien dicht bij de 0-2, ware het niet dat de doorgebroken Ruben Vargas op de alerte Péter Gulácsi stuitte. Het bleek uitstel van executie voor de Hongaren, die overal te laat leken te komen en totaal geen vat hadden op het gecontroleerde aanvalsspel van de Zwitsers.

De 0-2 viel in de slotminuut van de eenzijdige eerste helft. Aebischer legde van buiten de zestien aan en zag zijn fraaie poging in de rechterhoek verdwijnen. Een flinke dreun zo kort voor rust voor Hongarije, dat net als Schotland tegen Duitsland een dag eerder totaal niet wist te overtuigen.

De aangeslagen Hongaren kwamen na rust iets beter voor de dag, maar dat bracht Zwitserland niet echt in de problemen. Daar had in de 63ste minuut verandering in kunnen komen. Varga kopte echter naast van ongeveer zeven meter van het doel. De aanvalsleider baalde flink, maar kon even later toch juichen.

Varga werd opnieuw bediend, ditmaal vanaf links, liep slim weg in de rug van Aebischer en kopte van dichtbij raak: 1-2. De hoop bij de Hongaarse supporters was in een klap weer helemaal terug. De Zwitserse bondscoach Murat Yakin greep in en bracht Zeki Amdouni voor de moegestreden doelpuntenmaker Duah. Later maakte ook Breel Embolo, die op het WK in 2022 voor het laatst een interland speelde en daarna constant geblesseerd was, zijn opwachting bij de Zwitsers.

Zwitserland leek wakker geschud door de 1-2 en toonde direct meer aanvallende intenties. Het leverde kansen op voor Dan Ndoye, die via een Hongaars been overschoot, en Fabian Schär, die uit een corner net naast kopte. Hongarije bleef hierdoor geloven in een goed resultaat, waardoor een spannende slotfase volgde.

Hongarije bleef tot het einde knokken, maar de drie punten waren voor Zwitserland, dat nog grote kansen kreeg via Granit Xhaka en invaller Fabian Rieder in de slotminuten. Ver in blessuretijd tekende Embolo na geschutter in de Hongaarse defensie en met een fraai lobje voor de bevrijdende 1-3. Het was zijn eerste optreden voor Zwitserland sinds 6 december 2022, toen in de achtste finale van het WK met 6-1 werd verloren van Portugal.

De winnende ploeg van Yakin vervolgt het EK woensdag tegen Schotland. De verliezende Hongaren gaan de wonden likken en zich dan voorbereiden op de wedstrijd tegen gastland Duitsland in Stuttgart. Dit duel wordt eveneens woensdagavond afgewerkt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Nagelsmann voldoet aan doelstelling en krijgt beloning van Duitse bond
1
Copa América 2024: alle definitieve selecties van de deelnemende landen
11
Programma, uitslagen en standen van het EK: Duitsland naar achtste finale
4
'Ajax en Nice naderen akkoord over transfer Rosario; afkoopsom bekend'
31
Ian Maatsen blijft liever bij Dortmund, dat de linksback echter niet kan betalen
12
Live meepraten op het EK: Schotland - Zwitserland
42

Meer sportnieuws

Reacties