Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Driessen: 'Voor velen bevestiging dat De Boer het Ajax-signatuur uitdraagt'

Laatste update:

"Waar Koeman durfde te bouwen op de grilligheid van zijn beste aanvaller Memphis Depay in de spits, daar kiest De Boer liever voor de vastigheid van het aanspeelpunt Luuk de Jong", schrijft de chef voetbal in zijn column voor De Telegraaf. "Opmerkelijk, want hoewel de bondscoach Depay z'n vrijheid gunt vanuit de linksbuitenpositie, wordt hij toch beperkt in zijn speelruimte." Driessen ziet meer risicofactoren bij Oranje. "Verder neigt De Boers voorkeur naar Donny van de Beek (ex-Ajax) als aanvallende middenvelder boven Georginio Wijnaldum (ex-Feyenoord en -PSV). Hij moet een linie terug en de balans bewaken naast Frenkie de Jong in plaats van het avontuur op te zoeken in het vijandelijke strafschopgebied. Waar zijn nadrukkelijke voorkeur ligt."

Klaassen geniet van terugkeer Nederlands Elftal: 'Hoop nooit opgegeven'

Volgens Driessen kunnen de keuzes van De Boer verstrekkende gevolgen hebben. "Direct gevolg van De Boers keus voor Luuk de Jong en Van de Beek is dat hij het productieve Koeman-koppel Depay-Wijnaldum uit elkaar haalt" vervolgt de voetbalverslaggever. "Die twee voelen elkaar als spits en nummer 10, als doelpuntenmaker en aangever feilloos aan. Samen namen ze 21 treffers voor hun rekening in het tijdperk Koeman (twintig interlands) en ongeveer evenveel assists." Driessen denkt dat er onvrede kan ontstaan binnen de spelersgroep, mochten resultaten uitblijven. "Ergernis komt ongetwijfeld boven als de prestaties van het team en die van bijvoorbeeld Depay en Wijnaldum te lijden hebben onder De Boers aanpassingen. In vier interlands onder De Boer hebben beiden nog niet gescoord en was Depays assist voor Van de Beeks goal tegen Italië een geblokt schot."

Daarnaast benadrukt Driessen nog maar eens dat De Boer vaak het verwijt krijgt rond te kijken in de Ajax-school. "Het tussentijds oproepen van Ajacied Ryan Gravenberch en ex-Ajacied Sven Botman is voor velen buiten Amsterdam klaarblijkelijk de bevestiging dat de nieuwe bondscoach nadrukkelijk het Ajax-signatuur uitdraagt", verduidelijkt de columnist, die gelijk een voorbeeld geeft. "Dat sentiment leeft en kwam eerder aan de oppervlakte toen De Boer vorige maand Feyenoorder Steven Berghuis eerst passeerde en later slachtofferde om tactische redenen. En vrijdag, toen Feyenoorder Justin Bijlow afviel voor de definitieve selectie. Later haalde de bondscoach de doelman er alsnog bij, maar die haakte geblesseerd af." Een waarschuwing voor De Boer volgt. "De Boer zal zich rekenschap moeten geven dat zo'n gevoel van Amsterdam versus Rotterdam of Ajax versus PSV in zijn gezicht kan ontploffen als hij niet presteert bij Oranje."

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
0
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
12
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties