Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Driessen wil niet mee in Rotterdamse feestvreugde: 'De beschaving is zoek'

Laatste update:

De supporters van Feyenoord kwamen donderdag opnieuw in opspraak vanwege het afsteken van vuurwerk. De Rotterdammers kregen dit seizoen in totaal al tien boetes van de UEFA; de boetepot bedraagt 484.625 euro. 'Daarbij valt die 25.000 euro van het sympathieke crowdfundinginitiatief (om een transfer van Cyriel Dessers te bewerkstelligen, red.) volledig in het niet'', is zijn oordeel. "Zouden er niet standaard fakkels en vuurwerk worden afgestoken en trappen worden bezet in De Kuip, dan zou Feyenoord financieel pas echt geholpen zijn door z'n eigen supporters."

Driessen ziet echter geen patent op wangedrag in Rotterdam. "Wat de aanhangers van SC Heerenveen uithaalden voor de Friese derby tegen SC Cambuur (3-3, red.) ging alle perken te buiten. Hoe gestoord moet je zijn om een afgehakt hertenhoofd voor de ingang van een stadion achter te laten?" Ook de supporters van Heracles Almelo krijgen er flink van langs: "Hoe gestoord moet je zijn als supporter om een fles naar een keeper te gooien of een speler van de tegenpartij tijdens een wedstrijd een klap te verkopen?", refereert Driessen naar de incidenten rondom Lars Unnerstall en Vaclav Cerny omtrent de derby tussen Heracles en FC Twente (1-1).

De journalist heeft een helder eindoordeel. "De voorbeelden zijn van afgelopen week en daarom is er sprake van een zekere willekeur. Want geen enkele aanhang kan over een heel seizoen de handen in onschuld wassen. Meer beschaving in de stadions begint bij de fans. Wat clubs niet ontslaat van strenger optreden tegen zich misdragende 'gasten'. Misschien dat het dan lukt om terug te keren naar het pré-coronatijdperk toen het jarenlang fijn en veilig toeven was in de Nederlandse voetbalstadions."

Meer nieuws

PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
1
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
6
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
16
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
174
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties