Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Droge tweede helft maakt stunt Arsenal niet compleet

Laatste update:

De stunt waar Arsène Wenger en zijn mannen op hoopten bleef dus uit. In de geschiedenis van het Europese voetbal lukte het maar drie ploegen om een 4-0 achterstand in de return weg te werken, te weten Leixoes (1961/62), Partizan Belgrado (1984/85) en Real Madrid (1985/86). Arsenal wilde zich graag in dit rijtje scharen en ging direct na het eerste fluitsignaal in de aanval. Dit leverde het gewenste resultaat op, want de thuisploeg kwam al na zeven minuten op voorsprong. Mark van Bommel (die al bij zijn eerste overtreding een gele kaart kreeg) liet Laurent Kocielny los bij een corner en zag de Fransman raak koppen. Het geloof in het Emirates Stadium groeide en Robin van Persie dwong Christian Abbiati tot een redding.

Milan, met Van Bommel en Urby Emanuelson in de basis, kwam niet onder de druk vandaan. Arsenal wilde er duidelijk nog wat van maken voor de eigen supporters en had na een kwartier een tweede goal moeten maken, maar Van Persie en Thomas Rosicky speelden een kansrijke aanval wel erg slecht uit. Van Persie stuitte even later weer op Abbiati, die ruim vijf minuten hierna de 2-0 niet kon voorkomen. Thiago Silva kon een lage voorzet vanaf rechts wegschieten, maar deed dat erg slecht en leverde in bij Rosicky. Die twijfelde niet en schoot met binnenkant voet laag binnen, waardoor de spanning in de wedstrijd weer verder toenam. Milan liet in aanvallend opzicht helemaal niets zien.

Na de 2-0 werd Arsenal even niet meer gevaarlijk, maar kort voor rust viel toch alsnog de derde treffer. Alex Oxlade-Chamberlain ging tussen twee tegenstanders door en werd neergelegd door Djamel Mesba, waarna Van Persie mocht aanleggen voor een penalty. De clubtopscorer faalde niet, waardoor het Emirates Stadium ontplofte. Stephan El Shaarawy had op aangeven van Emanuelson weer voor wat stilte in het Arsenal-stadion moeten zorgen, maar de vleugelaanvaller miste een enorme kans op een Milanese treffer, waardoor Arsenal met 3-0 de rust in ging. The Gunners hadden nog vijfenveertig minuten de tijd om er minstens een doelpunt bij te maken.

Twaalf minuten na de thee kreeg Arsenal daar een enorme kans voor. Na balverlies van Van Bommel mocht Gervinho uithalen en zijn schot werd aangeraakt, waardoor Abbiati alleen met zijn voeten kon redden. Van Persie wilde de rebound 'binnenchippen', maar mikte op de keeper, die zich als een leeuw voor de bal wierp. Aan de overkant ontsnapte Arsenal toen Wojciech Szczesny de bal zomaar inleverde, maar Zlatan Ibrahimovic naast schoot. Milan kreeg meer controle over de wedstrijd, hield het achterin dicht en kreeg goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Vooral Antonio Nocerino had een kwartier voor tijd moeten scoren, maar hij miste onbegrijpelijk, waardoor Arsenal bleef hopen. De thuisploeg kreeg echter geen kansen meer op de 4-0 en verliet Europa met opgeheven hoofd.

Bekijk hier de samenvatting van Arsenal - AC Milan:

-

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties