Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dromen van Arshavin

Laatste update:

Hoewel het deelgebied Krasnoyarsk 56 maal zo groot is als Nederland en er op Sibir Novosibirsk geen andere serieuze voetbalconcurrent aanwezig is, wilde het aanvankelijk niet vlotten met de plaatselijke voetbalclub. In de jaren zestig en zeventig was Yenisey nog redelijk succesvol, maar nooit mondde het uit tot een promotie naar het hoogste podium van de Sovjet-Unie en Rusland. Vijf jaar geleden degradeerden de Jonge Leeuwen uit de Russische 'Jupiler League', maar vorig seizoen keerde men terug in de Eerste divisie. De Tweede Divisie Oost werd gewonnen, al waren de critici het er wel over eens: Van de vijf promovendi (Chernomorets, Gazovik, Torpedo Vladimir en Torpedo Moskou) was dit Yenisey toch wel het minste. De verhoudingen zijn nu volledig gekanteld; Yenisey staat vierde, de Torpedo's staan in de middenmoot en de overgebleven clubs vechten tegen degradatie.

Voor de vierde keer is Yenisey nu actief in de Eerste divisie. De mensen aan de grote rivier de Yenisey geloven niet in sprookjes en dus zou de roodblauwe trots wel weer opnieuw afglijden. Trainer Aleksandr Alferov durfde wel te dromen en is er nog altijd niet uit ontwaakt. Na een moeizaam begin zette Yenisey behoudens één nederlaag een reeks neer van tien ongeslagen duels. Met als hoogtepunten de zegepralen op Mordovya Saransk, Zhemchuzhina Sochi en streekgenoot Sibir. Het Centraal Stadion loopt tegenwoordig wekelijks vol met ongeveer tienduizend mensen en het bekerduel met Lokomotiv Moskou moest de kers op de taart worden voor de Kraj-hoofdstedelingen. In de tweede ronde was de Premjer Liga-club echter met 0-2 te sterk. Desondanks voerde de ingezette wave 16.000 fanatisten mee op de stokoude tribunes en op 9 september staat er opnieuw een fraai affiche op de rol: koploper en de opponent van Besiktas in de Europa League, Alania Vladikavkaz, komt dan op bezoek bij de ex-werkgever van onder meer Rubin Kazan-aanvoerder Roman Sharonov.

Aleksandr Alferov, de naam was al gevallen. Als speler vertoefde de ex-spits zijn laatste jaren al bij Yenisey om er vervolgens driemaal interim, assistent-, en hoofdtrainer te worden. De 48-jarige succescoach, die vorig seizoen werd verkozen tot Trainer van het Jaar in de oostdivisie, is verworden tot een man van de club, die nauwelijks meer weg te denken is bij het voormalige Metallurg Yenisey-Krasnoyarsk. Begin januari werd het woord 'Metallurg' uit de clubnaam gehaald, tot genoegen van voorzitter Viktor Kardashov. "Vanaf nu zijn we trots om ons 'Yenisey' te noemen. We hopen dat de club met de nieuwe naam succesvol zal zijn in het seizoen 2011-2012", zei de preses toen. Met het oog op het nieuwe seizoen ging de selectie flink op de schop en men hoopte zelfs nog om Spartak Moskou-icoon Andrey Tikhonov in te lijven. "Een vervelende uitkomst, want wij zouden een belangrijke stap kunnen zijn in het vervolg van zijn carrière", zei Fedor Sidorenko, lid van de Raad van Toezicht daarover. "Ik denk dat dit een gemis is voor Yenisey, maar ook voor Andrey zelf." Krasno i siny ging ambitieus denken, getuige ook de woorden van Minister van Sport en Tourisme van Krasnoyarsk, Sergey Gurov. "Dromen over Roberto Carlos en Aleksandr Kerzhakov is niet erg, maar vergeet niet dat we al deze jaren in de Tweede divisie hebben gespeeld. We moeten gestaag werken aan een club met goede mensen en mogelijkheden. Oordeel niet te snel, hoor. Het is belangrijk voor ons om onze eigen Andrey Arshavin en Egor Titov op te leiden. Dat is de hoofdlijn. Wie zegt dat talent niet in Krasnoyarsk wordt geboren en hier niet kan spelen? Waarom is het altijd nodig om te kopen? De uitdaging voor Yenisey is om ons te handhaven. Gezien de budgetten kun je niet meer vragen. In onze regio zijn er meer dan negentig sporten en die moeten ook gefinancierd worden."

En dat budget bedraagt voor de club bijna 4,5 miljoen euro. Ruim 4,1 miljoen wordt direct bijgedragen door de regio, voor de rest moet zelf gezorgd worden. Daarmee staat het in de middenmoot van de competitie. Zo bescheiden als de club en de begroting zijn, zo dweepzuchtig is de achterban. Tijdens de eerste twee competitieduels werden er stoeltjes gesloopt en derhalve werd de harde kern, de ultra's, volledig afgesloten van de rest van de tribunes. De fanaten hebben sindsdien zelfs eigen toiletten. Na deze duels, tegen Baltika Kaliningrad en Torpedo Moskou (0-0, 1-1) werd er bovendien gesproken over een ontslag van coach Alferov. Minister Gurov ontkende het gerucht direct, maar bleef geheimzinnig. "Als de atmosfeer in het team niet goed is, zullen we natuurlijk beslissingen moeten nemen. Maar het wordt duidelijker na circa vier duels. Ik zeg niet dat dit het ontslag van de coach betekent." Hierop gingen nog twee duels verloren, maar kwamen de punten Yenisey al gauw toe.

Het begin was echter vooral onrustig en weinig hoopgevend. Desondanks toonde burgemeester Petr Pimashkov toonde zich wel tevreden. "Ik denk dat er kansen in de competitie zijn om de derde plaats te pakken", liet hij medio juni weten via de lokale radio. En die kansen pakte de equipe met beide handen aan, met als gevolg de huidige vierde plaats. Met deze eindklassering mag Yenisey aan het einde van het seizoen via play-offs proberen een ticket te verwerven voor promotie. Door de successen besloot de directie echter ook om de ticketprijzen te verhogen, tot onvrede van de supporters en de selectie. "Prijzen zouden afhankelijk moeten zijn van het team waartegen Yenisey speelt", klaagde Gurov.

Ondanks dit 'smetje' houdt Krasnoyarsk weer van Yenisey, weet ook voorzitter Kardashov. "Yenisey is een speciale omgeving, een team met eigen regels dat graag aanvalt. Management, ontwikkeling…een recept voor succes. Nu heeft Yenisey weer een goede reputatie gezien de doelstellingen en resultaten." En hopelijk later een eigen Andrey Arshavin. Dromen mag, toch?

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
14
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties