Duel gestaakt na vuurwerk op het veld; FC Eindhoven wint bizarre derby

Na een waarschuwing van de stadionspeaker dat het duel definitief gestaakt zou worden als nog één keer vuurwerk op het veld zou worden gegooid, keerde de rust in het stadion terug. Toch werd er in de tweede helft nóg een keer met vuurwerk gegooid, maar er werd nu gewoon door gevoetbald. De aanklager betaald voetbal zal hier ongetwijfeld een vooronderzoek naar gaan starten en Helmond Sport en FC Eindhoven moeten rekening houden met een boete en/of een andere straf.

In de wedstrijd zelf gebeurde er ook al van alles en Helmond kwam al na een kwartier met tien man te staan, omdat Kai Heerings een directe rode kaart kreeg. Hij ontving deze prent na een blessurebehandeling en het was onduidelijk waarom hij precies werd weggestuurd. Helmond moest dus met een man minder verder, maar kwam kort voor rust toch op voorsprong. Doelman Ruud Swinkels onderschepte in eerste instantie goed een dieptepass, maar raakte de bal vervolgens helemaal verkeerd, toen hij wilde opruimen. Mounir El Allouchi kon daardoor het lege doel vullen.

FC Eindhoven moest in de tweede helft in de achtervolging en slaagde er in om de wedstrijd om te draaien. Veel fans zagen daar overigens niets van, omdat het ontzettend mistig werd in het stadion. Anthony van den Hurk groeide uit de grote man bij de bezoekers: eerst werkte hij op aangeven van Gervane Kastaneer de gelijkmaker binnen en kort voor tijd kopte hij uit een hoekschop ook nog de 1-2 tegen de touwen. Voor Helmond bleek een comeback niet meer mogelijk te zijn en dus pakte FC Eindhoven op deze vreemde avond de drie punten.