Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Duits voetbalicoon Franz Beckenbauer op 78-jarige leeftijd overleden

Laatste update:

Verder wordt er nog niets gecommuniceerd over de oorzaak van het overlijden van de Duitser. Bekend is dat de gezondheid van Beckenbauer de afgelopen jaren behoorlijk was aangetast. Zo kampte de voormalig topverdediger onder meer met hartproblemen, een ooginfarct, de ziekte van Parkinson en bijbehorende dementie.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

De in München geboren Beckenbauer groeide in zijn spelersloopbaan uit tot misschien wel de grootste Duitse voetballer aller tijden. Viermaal werd hij verkozen tot Duits voetballer van het jaar (1966, 1968, 1974 en 1976). Tweemaal won hij de Ballon d'Or (1972 en 1976). De individuele prijzen tonen aan wat voor bijdrage Beckenbauer leverde aan de elftallen van Duitsland, Bayern en Hamburger SV.

Beckenbauer speelde als kind van de club in totaal liefst 582 wedstrijden voor Bayern, waarin hij voor een verdediger fraaie offensieve cijfers wist te noteren. De rechtspoot wist liefst 74 doelpunten te maken en fungeerde 75 keer als aangever. In de eindfase van zijn carrière speelde Beckenbauer nog voor HSV en de New York Cosmos.

In clubverband won Beckenbauer vijf keer de Bundesliga. Tussen 1973 en 1976 wist Der Kaiser met Bayern driemaal beslag te leggen op de Europacup 1. Verder wist de Duitse libero nog een aantal binnenlandse bekers aan zijn palmares toe te voegen, in zowel Duitsland als de Verenigde Staten.

Ook in het nationale elftal van Duitsland was Beckenbauer een grootheid. Met zijn land won de verdediger niet alleen de eerder genoemde WK-titel in 1974, maar ook het EK van 1972. In 1983 zette Beckenbauer een punt achter zijn spelersloopbaan, waarna een rijkelijke carrière als bondscoach en president volgde.

Zo was Beckenbauer bondscoach van het Duitse elftal dat in 1990 het WK wist te winnen. Tussen 1994 en 2009 was hij president van Bayern, om vervolgens aan de slag te gaan bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Meer nieuws

Komst Potter naar Ajax onwaarschijnlijk; minder twijfels over alternatief
6
Mbappé beslist niet gediend van vraag over Real Madrid direct na CL-exit met PSG
3
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
6
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
6
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
7
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties