Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Duitse voetbalbond neemt afstand van bijnaam 'Die Mannschaft'

Laatste update:

Het besluit is genomen op basis van een onderzoek, zo geeft DFB-president Bernd Neuendorf aan. "Enquêtes en een analyse hebben bewezen dat de bijnaam 'Die Mannschaft' vooral bekend en geliefd is in het buitenland. De DFB heeft de naam, die staat voor waarden als teamspirit en succes, daarna voor een lange tijd gebruikt en omarmd. Feit is echter ook dat er fans zijn die anders naar de naam kijken. De bijnaam werd steeds vaker kritisch bekeken en emotioneel bediscussieerd."

Volgens BILD vonden vele Duitse fans dat de bijnaam Die Mannschaft te veel stond voor vervreemding en commercialisering van het nationale voetbalelftal. Het is nog niet bekend of de DFB nog met een nieuwe naam naar buiten komt. 'Die Mannschaft' was overigens nooit de term die het overgrote gedeelte van de fans in Duitsland gebruikt. Vele Duitsers zeiden altijd al 'Die Nationalmannschaft'.

Ook Alexander Wehrle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DFB GmbH & co. KG, reageert via de website op het besluit. "De meningen over de merknaam 'Die Mannschaft' verschilden niet alleen tussen de fans, maar ook bij werknemers van de DFB. Dat is een duidelijk teken van polarisatie over een naam waar eigenlijk iedereen achter zou moeten staan. Het elftal van bondscoach Hansi Flick is er voor iedereen. Iedereen mag het elftal dan ook noemen hoe hij of zij zelf wil."

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
8
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties