Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dusan Tadic voelt zich bestolen: 'Het kampioenschap is ons afgepakt'

Laatste update:

De 31-jarige aanvoerder van Ajax had gehoopt zijn tweede opeenvolgende landstitel te pakken. Ajax stond op basis van het doelsaldo bovenaan, met evenveel punten als AZ. "Ook onder deze omstandigheden moet je tot kampioen worden uitgeroepen. Ik vind het prima dat de competitie is gestopt, maar de nummer één is de nummer één", vindt Tadic.

"We hebben vooraf met alle clubs regels afgesproken. De regels stellen dat het doelsaldo telt en niet het onderling resultaat. Als we onderling resultaat hadden afgesproken, was AZ de terechte kampioen. Ik had met de schaal onze supporters blij willen maken", baalt de Serviër, die ook een andere oplossing, een gedeeld kampioenschap, niet juist had gevonden.

Maduro blij dat Advocaat bij Feyenoord blijft: 'Hij onderschat zichzelf soms'

"Allebei kampioen is voor mij ook geen optie, want er is een verschil gemaakt", vindt Tadic. "Dat verschil is het doelsaldo. En we hebben afgesproken dat doelsaldo telt bij een gelijke stand. Dan is het voor mij heel simpel en moet Ajax tot kampioen worden uitgeroepen. Deze prijs is ons afgepakt." Beide clubs hadden 56 punten verzameld; Ajax had een doelsaldo van +45 en AZ van +37. Logischerwijs zit er echter een verschil tussen de programma's die beide teams hebben afgewerkt.

De reactie van Tadic is opmerkelijk, daar algemeen directeur Edwin van der Sar namens de club een gematigder standpunt uitdroeg. In een eerste reactie bij Ajax TV zei de oud-doelman dat iedere speler logischerwijs kampioen wil worden en het jammer te vinden dat er geen kampioen is uitgeroepen. "Maar gezien de huidige situatie is het ook begrijpelijk. Er zijn belangrijkere zaken dan voetbal nu", voegde hij er echter aan toe.

Ben je het eens met Dusan Tadic?

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
9
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties