Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Edson Álvarez negeerde PSV-advies en koos met Ajax voor 'risico'

Laatste update:

De 28-voudig Mexicaans international speelde zich vorig seizoen in de kijker bij Ajax, maar had ook aanbiedingen vanuit Engeland. "In Mexico tellen twee clubs: Ajax en PSV", legt Álvarez uit. "Waarbij PSV veruit de meeste aandacht krijgt. Mexicanen zijn helemaal gek van voetbal en alle spelers in Europa worden op de voet gevold. Toen de interesse vanuit Nederland doorsijpelde, kreeg ik ook veel reacties dat PSV de beste optie voor me zou zijn. Gezien de goede reputatie die de club heeft met Mexicaanse spelers. Maar voor mij voelde het juist goed dat Ajax de club was die concreet was."

Edson Álvarez was afgelopen dinsdag nog trefzeker namens Ajax tegen Lille OSC

Álvarez raakte onder de indruk van Ajax door de geschiedenis van de club en door de prestaties van de afgelope jaren. "Alle wedstrijden van Ajax in de Champions League hebben in Mexico veel aandacht gehad. Ik heb ze allemaal op televisie gezien. Dat uitgerekend deze club me wilde hebben, gaf me een mooi en overtuigd gevoel", aldus de eerste Mexicaan in Amsterdamse dienst. "Het is een bepaald risico, als eerste Mexicaan bij een club als Ajax spelen. Maar mocht het slagen, dan worden meer Mexicanen voor de club interessant. Zo werkt dat in het voetbal. Dit avontuur is dus niet alleen belangrijk voor mezelf, maar voor alle Mexicaanse voetballers."

In aanloop naar zijn transfer naar Ajax won Álvarez advies in bij zijn landgenoten Andrés Guardado, Hirving Lozano en Erick Gutiérrez. "Ze adviseerden me zeker voor mijn kans in Nederland te gaan. Ze waren positief over de competitie, over het leven hier, over Amsterdam. En ze hebben gelijk gekregen. Ik ben hier pas anderhalve maand, maar het voelt al echt als mijn nieuwe thuis", vertelt hij. Álvarez zegt het goed naar zijn zin te hebben in Nederland. "Amsterdam is geweldig, de mensen zijn vriendelijk, behulpzaam en net als in Mexico voetbalgek. Als ik op straat loop of boodschappen doe, spreken veel mensen me aan over Ajax."

-

Meer nieuws

PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
47
'Manchester United wil tóch af van Ten Hag en spreekt al met ideale vervanger'
4
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
8
Komst Potter naar Ajax onwaarschijnlijk; minder twijfels over alternatief
29
Mbappé beslist niet gediend van vraag over Real Madrid direct na CL-exit met PSG
8
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties