Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Edwin van der Sar weet wie André Onana gaat vervangen bij Ajax

Laatste update:

"We wisten dat al eventjes", zegt Van der Sar tegenover het clubkanaal. "We waren in overleg met hem en onze juristen. Het is een enorme klap, met name voor hem, maar voor de hele club, voor de fans, want hij is mateloos populair en een extreem goede keeper." Van der Sar legt uit hoe de positieve dopingtest tot stand kwam. "Het is een 'out-of-competition-controle' geweest op De Toekomst, eind oktober. Niet na een wedstrijd. Normaal worden er bij Europese wedstrijden twee spelers uitgehaald, maar nu kwamen ze gewoon op het trainingscomplex langs."

Meer: Derksen wijst nieuwe schuldige aan: ‘Hij heeft Ajax naar de klote geholpen’

"Die avond voelde hij zich niet zo lekker, hij heeft een pilletje (het medicijn Lasimac met daarin het verboden middel furosemide, red.) genomen tegen hoofdpijn", vervolgt de directeur van Ajax. "Dat kwam vanuit een verkeerde strip vanuit zijn medicijnkastje. Toen bleek dat dat een product was dat zijn vrouw gebruikte tijdens de zwangerschap. Zijn vrouw hield vocht vast tijdens de zwangerschap. Dat heeft hij per ongeluk gepakt in plaats van die strip. De twee namen lijken heel erg op elkaar. Daar is hij in de fout gegaan."

Van der Sar: 'Een extreem hoge straf, voor Onana stort wereld in'

Van der Sar noemt de opgelegde straf 'extreem hoog'. "André is onze nummer één keeper, hij is Kameroens international, staat heel hoog aangeschreven. Hij is snel, krachtig, explosief. Een teamsporter heeft dit middel sowieso niet nodig, en zeker hij niet. Daarom geloven wij absoluut niet dat dit bewust is. De straf verrast ons ook en daar zijn we het absoluut niet mee eens, dat het zo hoog is. Samen met André zullen we daarin de volgende stappen nemen. Het gaat per direct in, dus vanaf vandaag (vrijdag, red.) mag hij niet meer trainen en ook geen wedstrijden meer spelen."

De officiële verklaring van de UEFA over de schorsing laat nog op zich wachten. "Als we de complete tekst hebben van de UEFA, zullen we gezamenlijk naar het CAS gaan. We hopen de tekst zo snel mogelijk te krijgen, daarna hebben we 21 dagen om daar protest tegen aan te tekenen en bij het CAS een procedure te starten. Het is niet intentioneel, dat is het allerbelangrijkste, en dat zullen we bij het CAS goed neer moeten leggen."

Onana speelde de afgelopen tijd in de wetenschap dat hij mogelijk geschorst zou worden. "Hij heeft de afgelopen drie maanden in een rollercoaster gezeten. Als je dat te horen krijgt, dan stort je wereld natuurlijk in. 'Hoe kan dit? Hoe is het mogelijk?' Op die manier hebben we hem proberen te steunen in een klein groepje. Het is iets dat we klein hebben kunnen houden, dat is belangrijk. Hij heeft er goed mee kunnen dealen, tijdens wedstrijden, tijdens trainingen."

Ondanks dat Ajax al langer wist van de dopingzaak, werd in januari geen nieuwe keeper aangetrokken. "We hebben daar uiteraard naar gekeken. We hebben Maarten Stekelenburg in de zomer binnengehaald als ervaren man. Maarten zijn kwaliteiten staan buiten kijf, en daarnaast hebben we met Kjell Scherpen en Dominik Kotarski twee jonge keepers die het ook kunnen. En uiteindelijk is Ajax ook een club die spelers de kans geeft. Maarten heeft nu een kans, en ik weet zeker dat hij met zijn rust en uitstraling die hij heeft, dat heeft hij bij Ajax en Oranje laten zien, dat het goed gaat komen. Maar dat we André gaan missen, staat buiten kijf." Of de vijftigjarige Van der Sar zelf de handschoenen weer aantrekt? "Ik zou wel willen, maar er is geen vinkje achter mijn naam gezet."

Meer nieuws

Miskoop van Sven Mislintat heel hard op weg naar de uitgang bij Ajax
21
'Zomeraankoop van Overmars kan jaar later voor veelvoud naar Internazionale'
1
Harde quotes van oud-speler over Van Gaal: 'Liep op menselijk vlak ver achter'
2
Real Madrid mogelijk uren verwijderd van titel na schitterende goal Brahim Díaz
19
Bayern verliest Bundesliga-topper en beleeft slechte generale voor Real Madrid
12
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - Wolverhampton W.
9

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties