Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Een fusie van de Eredivisie met de Belgische competitie is een goed idee'

Laatste update:

Op de stelling of dat een goed idee is, kon de voorbije dagen gestemd worden op de frontpage van Voetbalzone, en de meningen blijken verdeeld. Een kleine meerderheid (zestig procent) is wel gecharmeerd van het vooruitstrevende idee, terwijl de overige veertig procent van de ruim 10.000 stemmers dat niet ziet zitten.

Het idee van een Nederlands-Belgische profcompetitie bestaat al langer, maar tot op heden is daar nooit concreet werk van gemaakt. Mogelijk dat de tegenvallende prestaties in Europa van zowel de Nederlandse als de Belgische clubs daar de komende jaren verandering in brengen.

Marco van Basten is in ieder geval een fanatiek voorstander. De oud-topspits luidde afgelopen januari de noodlok: het is volgens hem 'twee voor twaalf' en tijd voor actie. "We hebben weer een sterke top nodig. Vandaar dat ik een samenvoeging met België toejuich. Als Feyenoord bijvoorbeeld speelt tegen Ajax, PSV, Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik en AA Gent, heb je het al over twaalf topwedstrijden in plaats van vier", rekende hij voor.

Tegenstanders van de samenvoeging van de Eredivisie en de Pro League wijzen er onder meer op dat de reistijd voor een uitduel fors langer zal worden. Jacco Swart, directeur van de Eredivisie CV, wierp niet lang geleden nog een ander veelgehoord tegenargument op. "Cultureel is het voetbal zo ingericht dat ook Ajax, PSV en Feyenoord het met hun achterban interessanter vinden om naar Groningen te rijden dan naar Luik, en interessanter om naar Breda te rijden dan naar Charleroi", zei hij. De tijd zal moeten uitwijzen welke argumenten zwaarder wegen.

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
2
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
2
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
15
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties