Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Een honderd procent fitte Clasie had een serieuze kans op het WK gemaakt'

Laatste update:

Van Gaal selecteerde Clasie tien jaar geleden al voor een oefenwedstrijd tegen België. Twee jaar later behoorde hij tot de definitieve selectie voor het WK in Brazilië, waar Nederland een bronzen plak haalde. De kleine middenvelder van AZ behoorde ditmaal opnieuw tot het voorlopige keurkorps, maar moest zijn meerdere erkennen in onder meer Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Davy Klaassen, Marten de Roon en Kenneth Taylor. Jansen vindt de keuze van Van Gaal wel te billijken.

"Het is een legitiem verhaal", citeert De Telegraaf uit de mond van Jansen. "Jordy heeft op dit moment in fysiek opzicht andere prioriteiten. De pees in zijn knie heeft gewoon aandacht nodig. Vergeet niet dat wij met AZ al 25 wedstrijden hebben gespeeld, dat is veel voor de belasting van de bewuste pees. Vanuit de gesprekken met Jordy weet ik dat hij hoopte op een plekje in de WK-selectie. Maar als je een WK gaat spelen moet je als speler maximaal belastbaar zijn. Dat is niet het geval bij Jordy en dat is jammer. Want een honderd procent fitte Jordy Clasie had een serieuze kans op het WK gemaakt."

Door het afvallen van Clasie levert AZ voor het eerst in lange tijd geen enkele speler af aan het mondiale eindtoernooi. De club heeft met Jesper Karlsson (Zweden), Milos Kerkez (Hongarije), Pantelis Hatzidiakos en Vangelis Pavlidis (beiden Griekenland) wel een aantal internationals, maar zij wisten zich met hun land niet te plaatsen. Eerder werd al bekend dat het WK niet haalbaar bleek voor Bruno Martins Indi. Bijkomend voordeel voor AZ is dat niemand zich zaterdagavond hoeft in te houden, als de Alkmaarders in Eindhoven de topper spelen tegen PSV.

Had jij Jordy Clasie graag op het WK gezien?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
6
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
67
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties