Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Een smeekbede aan mijn Godenzonen

Laatste update:

De bekerfinale liep voor mijn club uit op een deceptie. Veel Ajacieden om me heen kan de beker gestolen worden, maar voor mij deed het pijn, zo'n finale in de slotminuten verliezen. Zeker als je eerder in de wedstrijd nog, schijnbaar comfortabel, met twee goals verschil op voorsprong hebt gestaan. FC Twente is een formidabele ploeg, dat is een feit. Juist daarom smeek ik de Godenzonen in het duel van het jaar een beroep doen op hun bovennatuurlijke krachten, waarvan ik weet dat ze ze hebben.

De landstitel is natuurlijk wel het allerbelangrijkst. Ik werk dagelijks met sportnieuws en mijn maag trekt het niet meer, hoor. Het is verschrikkelijk spannend, al weken! Veel mensen doen denigrerend over de Nederlandse competitie, maar doe mij maar Ajax - De Graafschap boven Barcelona - Real Madrid! Dat heeft naast de liefde voor mijn club te maken met de prachtig kleine niveauverschillen die er in deze competitie zijn en de spanning die dat veroorzaakt. De laatste jaren is de onvoorspelbaarheid van de Eredivisie flink gestegen en dat is de entertainmentwaarde erg ten goede gekomen. Iedereen kan van iedereen winnen. Een wedstrijd als Ajax - FC Twente is toch prachtig? Niemand kan een zinnig woord zeggen over het spelverloop!

Inderdaad, veel mensen proberen dat wel graag. Door te kijken naar wie er op wie staat, door er statistieken uit het verleden bij te pakken en door het thuisvoordeel en de supporters erbij te betrekken. Natuurlijk, dat zijn allemaal factoren die meespelen. En natuurlijk kan het erg nuttig zijn om vertrouwen te hebben in een goede afloop. Als het erbij halen van dergelijke zaken de spelers en supporters erbij helpt om wat zelfverzekerder naar het duel toe te leven, prima. Mijn punt is dat je, zeker als je kijkt naar de bekerfinale, echt niet zomaar even weet dat Ajax gaat winnen, zoals sommige frequent reagerende forumbezoekers beweren. Daarom zal ik eens niet aan het stereotiepe beeld dat van een Ajacied bestaat voldoen door eerlijk te zeggen dat ik gewoon ontzettend hoop dat onze Godenzonen die derde ster gaan binnenhalen! En niet dat het een eitje wordt.

Dus Miralem, met je soms zo onnavolgbare dribbels, laat dat linkerbeen van je alsjeblieft vaak gelden tegen de Tukkers! Christian! Dartel naar hartelust in het rond en maak ze gek met je splijtende passes! Jan! Tegen jou hoef ik geloof niet veel te zeggen, maar succes in ieder geval! Siem! Waar je precies het beste in bent, dat weten we nog niet... Maar doe het! Gregory! Laat nu zien waarom jij de komende tien jaar de rechtsback van het Nederlands elftal bent! Kenneth! Ik laat een tattoo met je beeltenis zetten als jij ons na zo'n blessure naar de titel leidt!

Toby! Dit is het perfecte moment om nog een keer zo'n pegel van afstand in de bovenhoek te jassen! Lorenzo! Ietsje minder wild mag wel, maar je inzet is voortreffelijk en je blijkt ook nog over aardig wat scorend vermogen te beschikken, dus benut dat! Alsjeblieft! Vurnon! Maak ze een kopje kleiner! Nicolai, Daley! Wie er van jullie ook speelt, ga ervoor en laat ze zien waarom wij Ajax zijn! Eyong! Die motor van jou gaan we zeker nog nodig hebben! Demy, laat je jonge teamgenoten maar zien hoe kampioen worden moet! En alle anderen die misschien speelminuten gaan maken! Laat de Goddelijke krachten jullie boven jezelf doen uitstijgen en strijd voor het Rood-Witte doel! Ik en met mij zo'n 3,7 miljoen andere Ajacieden rekenen op jullie!

Even zonder dollen. De komende wedstrijd is misschien wel de belangrijkste voor Ajax in jaren. Er is ook een hoop prestige aan verbonden, want het laatste landskampioenschap is al weer een tijdje geleden en elk jaar gaan de bijtende reacties van rivaliserende supporters daarover meer pijn doen. Als je heel eerlijk bent moet je vaststellen dat we met flink wat mazzel zover zijn gekomen dat we het nu, zoals vaak wordt gezegd, in eigen hand hebben. En ik hou mijn hart vast. Ik zal altijd in mijn Godenzonen blijven geloven, dat is zeker. Als de zonen zich er maar van bewust zijn dat ze elk greintje inzet, spelinzicht en energie dat ze in zich hebben zullen moeten aanwenden om dit FC Twente, de regerend landskampioen, te verslaan.

Laat de strijders zich tot de tanden wapenen om, weliswaar bij voorkeur met fair play, de koning van zijn eenjarige troon te stoten. Laat ze beseffen dat het bestijgen van die troon lastiger zal zijn dan ze misschien denken en laat ze daarvoor tot het gaatje gaan! Laat ze doorhebben dat een ploeg die in De Kuip kan winnen, ook zomaar in de ArenA de sterkste kan zijn. En laat ze zich boven alles gesteund voelen door de gedachte dat in heel Nederland miljoenen mensen bij elke trap, bij elke schijnbeweging en elke keiharde tackle of aanvaring met ze meeleven!

Want wij zijn Ajax! Dat zijn we met zijn allen! Ik ben maar met weinig echt fanatiek, maar qua voetbalzaken ben ik een regelrechte fundamentalist. Frank de Boer is onze profeet, hij predikt pure voetbalwijsheid (en nog met een grappige stem ook!). De ArenA is onze tempel, het Ajax-clublied ons spirituele lied. Het magische tenue is ons geloofsgewaad, de website van Ajax ons heilig boek. Ik geloof misschien niet in een God, maar ik beleef de liefde voor mijn club absoluut als een religie. En hoewel ik geloof dat bidden niet werkt, zal ik misschien nog wel af en toe een kruisje slaan in aanloop naar en tijdens de wedstrijd. Voor onze Godenzonen. Wie weet helpt het.

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties