Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eens een volksclub...

Laatste update:

Pijn deed het, afscheid nemen van een nostalgisch voetbalcomplex. Maar de ambities van FC Groningen waren groter dan het Oosterpark toeliet, dus moest er verhuist worden naar een nieuw, groter en moderner complex. Er vloeiden tranen in overvloed en het afscheid was om nooit te vergeten. NEC werd met 3-0 aan de kant gezet en een paar dagen na het officiële afscheid werd ook van Volendam in de beker overtuigend gewonnen.

Met de verhuizing naar de Euroborg brak een nieuw tijdperk voor de club FC Groningen aan. De club maakte een stormachtige ontwikkeling door en vooral in het begin waren er veel successen te vieren. Pas in de 23ste wedstrijd werd verloren en Europees voetbal werd na een groot aantal jaren eindelijk gerealiseerd. De sfeer was altijd geweldig, een van de grootste kenmerken van de Euroborg en dus van FC Groningen.

Maar voorlopig is dat verleden tijd. Een zwarte dag in de geschiedenis van de FC 13 april 2008, de dag van de stadionbrand tegen Ajax. Verwijten onderling. En wat volgde? Een op het eerste gezicht leuke actie van het Groningse bestuur, genaamd 'Fun Only'. Maar het is gebleken dat het bestuur dat wel heel letterlijk neemt. Natuurlijk moest er flink worden gewerkt aan het imago na die vreselijke middag in april vorig jaar. Op dat moment vond ook ik het een goed initiatief. Maar het wordt nu zover doorgezet dat men al spreekt van betutteling van de fanatieke supporters. Naar mijns inziens niet onterecht.

De, op dat moment nog, lichte onvrede werd ruimschoots gecamoufleerd door succes, maar nu ook dat achterwege blijft komen er steeds meer klachten. Zo werd het als een teleurstelling beschouwd dat de club niet achter de goed bedoelde actie '1213 actietijd' stond tegen de toenemende aantal combi's naar uitwedstrijden. Er zijn nog talloze andere incidenten te noemen, waaronder zes al dan niet onterechte stadionverboden voor fanatieke FC Groningen supporters in Waalwijk die weigerden huiswaarts te keren voordat de wedstrijd tegen RKC ook maar was begonnen. Naar het schijnt heeft de clubleiding totaal geen moeite genomen om dit bij de KNVB aan de kaak te stellen.

Al die incidenten tussen de clubleiding en de Groningen Fanatics blijven zeker niet zonder gevolgen. De GF hadden aangegeven om niet in of rond het stadion aanwezig te zijn tijdens 'the Battle of the North' tegen Heerenveen. Ook werd er dus een grootschalige sfeeractie afgeblazen. De clubleiding heeft inmiddels contact met de Groningen Fanatics opgenomen, maar daarmee is dit hoofdstuk zeker nog niet gesloten. FC Groningen was ooit een geweldige club, een club van het volk. De sfeer in het Oosterpark en ook zeker in de Euroborg was bijna ongeëvenaard. Maar als het nog langer zo doorgaat vrees ik het ergste. Ook ik snap dat we zonder Hans Nijland, Ron Jans, Henk Veldmate en al die anderen als club niet zouden staan waar we nu staan, maar enige kritiek is hier op z'n plaats.

De clubleiding stelt veel in het werk om witte voetjes te halen bij de KNVB en om het fanatisme bij de eigen supporters de kop in te drukken. En waarom? Mij is het een raadsel. Feit is wel dat er alleen verliezers zullen zijn als het zo doorgaat. Ik hoop dat de clubleiding nu eens naar de supporters luistert , want er moet duidelijk een andere koers gevaren worden. En ik hoop dat het volgende cliché dan van kracht blijft: eens een volksclub, altijd een volksclub!

Meer nieuws

Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
2
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties