Eerste Bundesliga-goals Vidal en Coman, Dost is gouden wissel

SV Darmstadt - Bayern München 0-3
Bayern München had vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg een strafschop in de slotfase nodig om de drie punten te pakken, maar op bezoek bij SV Darmstadt had de landskampioen het minder moeilijk. De bezoekers waren vanaf het eerste fluitsignaal dominant en lieten de bal gemakkelijk gaan, wat na twintig minuten spelen in de verdiende openingstreffer resulteerde. Douglas Costa kwam van rechts naar binnen en speelde de bal af op Vidal, die vanaf twintig meter afstand zijn eerste Bundesliga-goal binnen schoot. De achterstand voor Darmstadt was natuurlijk geen verrassing, maar kort na de openingstreffer viel al bijna de gelijkmaker. Dominik Stroh-Engel kwam eerder bij de bal dan Jerome Boateng, maar Manuel Neuer redde uitstekend.

Ook Marcel Heller werd in de eerste helft nog gevaarlijk namens de thuisploeg, maar hij schoot de bal in het zijnet. Dit lijkt te suggereren dat Bayern het even lastig had, maar daar was toch eigenlijk geen sprake van: de bezoekers hadden controle, maar wisten niet tot veel kansen te komen. Na een uur spelen werd de wedstrijd met twee doelpunten in twee minuten beslist: eerst maakte Coman zijn eerste doelpunt in de Bundesliga en vervolgens verdubbelde Sebastian Rode de marge, door de bal eerst op de paal te schieten, maar hierna de rebound binnen te werken. Guardiola liet Javi Martínez hierna nog invallen bij Bayern: de Spanjaard stond maandenlang buitenspel door blessureleed, maar is inmiddels weer fit. De score kwam niet verder in beweging.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-0
Dost moest op de bank beginnen bij het duel van VfL Wolfsburg tegen Hertha BSC, want Nicklas Bendtner kreeg van Dieter Hecking het vertrouwen in de punt van de aanval. De Deen had in de achtste minuut al direct voor een vroege voorsprong voor de thuisploeg moeten zorgen, maar na een combinatie met Julian Draxler schoot hij van dichtbij hoog over. Even later zette Bendtner een aanval op waarbij Naldo maar net naast kopte, terwijl de eerste kans van Hertha (overigens zonder de aan zijn kuit geblesseerde Roy Beerens) op naam van Genki Haraguchi kwam. De volley van de Japanner werd stijlvol uit de bovenhoek geplukt door Diego Benaglio en kort voor rust had de doelman ook een antwoord bij een tweede poging van Haraguchi.

Wolfsburg had het niet gemakkelijk met Hertha en in de tweede helft hoopte de thuisploeg wat beter voor de dag te kunnen komen. Pas na een kwartier werd het echter weer gevaarlijk voor het doel van Hertha: invaller Maximilian Arnold kon de bal bij een voorzet niet controleren, maar daardoor kwam het leer terecht bij Daniel Caligiuri, die Rune Jarstein tot een redding dwong. De keeper keerde ook een kopbal van Draxler en twintig minuten voor tijd bracht Hecking Dost in de ploeg voor Bendtner. Dat bleek een gouden wissel te zijn, want kort na zijn entree kon hij van dichtbij de 1-0 binnen prikken. Dost maakte kort voor tijd ook nog eens de tweede van de middag, door een strafschop binnen te schieten, en was dus de gevierde man bij Wolfsburg.

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0-0
Luc Castaignos was in zijn eerste vier wedstrijden voor Eintracht Frankfurt in de Bundesliga goed voor vier doelpunten, maar de Nederlander loopt niet langer één op één. In zijn vijfde competitiewedstrijd kwam Castaignos nauwelijks in het stuk voor in de uitwedstrijd bij Hamburger SV, dat zijn eerste thuisduel van dit seizoen met 3-2 won van VfB Stuttgart en ook de tweede thuiswedstrijd van het voetbaljaar graag winnend wilde afsluiten. HSV kreeg tegen Frankfurt ook de betere kansen, maar gescoord werd er dus niet in Noord-Duitsland. Castaignos bleef tot zeven minuten voor het einde staan: toen werd hij vervangen door Stefan Aigner.

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 1-0
De bezoekers domineerden in het eerste half uur van de wedstrijd, maar daarna liet de ploeg van Peter Stöger zich meer gelden. De kansen in het eerste bedrijf waren echter op één hand te tellen, aan beide kanten. De onmoeting in het Rhein Energie Stadion had veel weg van een tactisch steekspel. Na rust konden die Fohlen de vijfde nederlaag op rij niet voorkomen. De ploeg van Lucien Favre nam op elk moment supreme de verkeerde beslissing, waardoor Anthony Modeste tot matchwinner uitgroeide. Hij kopte na ruim een uur spelen raak, op aangeven van Leonardo Bittencourt: 1-0. Door de overwinning nemen de Keulenaren momenteel een vierde plaats in.

Werder Bremen - FC Ingolstadt 0-1
De eerste helft in het Weser Stadion was allesbehalve enerverend; beide teams maakten een povere indruk. De bezoekende ploeg van Ralph Hasenhüttl zette in het beginsel ietwat druk, maar daarna nam Werder de regie over. Dat resulteerde echter niet in grote kansen voor die Grün-Weissen. Ook na de onderbreking waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Werder was niet in staat om het thuisvoordeel te benutten, ook niet met invaller Claudio Pizarro binnen de lijnen. Ingolstadt leunde op de uitstekende defensie en greep in de slotminuten de winst: Moritz Hartmann benutte een strafschop, na een overtreding van Assani Lukimya op Stefan Lex. Philipp Bargfrede kreeg in de slotminuut nog een rode kaart voor een charge op Alfredo Morales.