Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eerste speler bekent poging tot matchfixing in Belgische Pro League

Laatste update:

In de zogenaamde zaak 'Propere Handen' zijn tot dusver twee spelers van Waasland-Beveren verhoord: Myny en Davy Roef. Laatstgenoemde is alleen als getuige gehoord, terwijl Myny ook verdacht wordt van deelname aan een criminele organisatie en private corruptie. De vleugelaanvaller heeft bekend dat hij voorafgaand aan het duel met KV Mechelen is benaderd, maar is hier niet op ingegaan.

Er wordt nu uitgezocht of deze bekentenis geïnterpreteerd kan worden als een poging tot matchfixing. De zaakwaarnemer van Myny, Thomas Troch, werd eerder ook opgepakt op verdenking van matchfixing. Troch is onderdeel van het managementbureau van Walter Mortelmans, dat veel spelers bij KV Mechelen en Waasland-Beveren in de stal heeft. Om die reden zouden de zaakwaarnemers er belang bij hebben gehad dat KV Mechelen zich zou handhaven.

Waasland-Beveren was voorafgaand aan het laatste competitieduel met KV Mechelen al veilig, terwijl Malinwa gelijkstond in punten met KAS Eupen. Mechelen wist met 2-0 van Waasland-Beveren te winnen, maar tegelijkertijd versloeg Eupen Moeskroen-Péruwelz met 4-0. Door die uitslag degradeerde Mechelen alsnog uit de Pro League. Er zouden aanwijzingen zijn dat Dejan Veljkovic de uitslag van het duel tussen Mechelen en Waasland-Beveren heeft geprobeerd te beïnvloeden, waarvan de clubleiding van Malinwa op de hoogte zou zijn geweest.

De vraag is nu hoe de Servische belangenbehartiger te werk is gegaan. Scheidsrechter Bram Van Driessche, die het duel onder zijn hoede had, behoorde niet tot de invloedssfeer van Veljkovic. Sven Vermant, destijds trainer bij Waasland-Beveren, en Roef worden in ieder geval niet verdacht. De rol van voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs wordt momenteel nog onderzocht door de Belgische justitie.

Meer nieuws

Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik zo aan gestoord jongen...'
0
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
10
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
128
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties