Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eerste tegenkandidaat Blatter meldt zich en claimt steun van bonden

Laatste update:

Velen denken dat Michel Platini de strijd met Blatter wel aan durft te gaan, maar een andere Fransman is de eerste die zich echt kandidaat stelt: Jérôme Champagne. De 56-jarige diplomaat uit Parijs durft het wel op te nemen tegen regerend voorzitter Blatter. Hij was elf jaar lang in dienst van de FIFA en was toen een naaste vertrouweling van Blatter, voordat hij in 2010 werd weggewerkt uit de organisatie.

Champagne vindt het dat het imago van de FIFA wel een oppoetsbeurt kan gebruiken en daar wil hij voor helpen zorgen. De Fransman vindt niet dat Blatter het echt waardeloos doet, momenteel. "Hij is getrouwd met het voetbal. Hij is 's morgens de eerste die op kantoor komt en hij gaat altijd als laatste weg. Ik heb in mijn FIFA-jaren zeer veel van hem geleerd", zegt Champagne, die ook niet meegaat in de publieke opinie dat het WK 2022 verkocht is aan Qatar.

"Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is", vindt Champagne. "Laten we het onderzoek van de ethische commissie afwachten." Hij heeft de nominaties van minstens vijf nationale bonden nodig om serieus mee te doen in een verkiezingscampagne tegen Blatter. Maar dat gaat hem wel lukken, denkt de diplomaat. "De verkiezing is pas over een jaar en er kan druk uitgeoefend worden op nationale bonden, dus ik noem nu liever nog geen namen."

Ik denk dat Joseph Blatter volgend jaar de FIFA-verkiezingen...

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
2
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
3
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
48
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
72
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties