Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eerste zege De Graafschap in enerverend degradatieduel

Laatste update:

Supporters van SC Cambuur en De Graafschap zijn dit seizoen nog niet verwend, want beide partijen hadden dus nog geen enkele zege geboekt. In de onderlinge ontmoeting moest het voor beide clubs gebeuren en het was De Graafschap dat uit de startblokken schoot. Tegen de verwachting in begonnen de Doetinchemmers beter en was het al na zeven minuten 0-1. Cas Peters profiteerde van slap ingrijpen van Marvin Peersman en de aanvaller werkte de bal in de hoek. De meegereisde fans, die in de openingsfase het spel nog even onderbraken door vuurwerk op het veld te gooien, konden zo voor de elfde keer dit seizoen (het minst van alle clubs in de Eredivisie) juichen.

Wie dacht dat SC Cambuur de duimschroeven zou aandraaien op zoek naar een gelijkmaker, kwam bedrogen uit. De Graafschap voetbalde prima mee en bleef op basis van strijd de bovenliggende partij. Bart Straalman kopte de 0-2 binnen voor een weelde die de Superboeren al tijden niet meer gekend hebben. SC Cambuur hing uitgeteld in de touwen en De Graafschap miste kans op kans op de genadeklap: Straalman was weer dichtbij met een kopbal, uitblinker Youssef El Jebli vond keeper Leonard Nienhuis op zijn pad, diezelfde El Jebli raakte de paal, terwijl ook Peters (na een prachtpass van El Jebli) de paal raakte.

Het missen van de kansen kwam De Graafschap duur te staan, want op slag van rust tekende Sjoerd Overgoor (ex-De Graafschap) voor de aansluitingstreffer. De aanvoerder van SC Cambuur kreeg veel te veel tijd van Straalman en volleerde knap raak. Die treffer bleek zeer belangrijke houvast voor het team van de geplaagde coach Henk de Jong, want in de tweede helft waren de rollen plots omgekeerd.

De Graafschap kwam er niet meer uit en de thuisploeg, in de eerste helft nog aangeschoten wild, rook plots bloed. SC Cambuur werd steeds gevaarlijker en Nathaniel Will besloot de Leeuwarders onbedoeld een handje te helpen door de bal achter zijn eigen doelman te werken voor de 2-2. SC Cambuur zette aan voor de totale metamorfose, maar leek de Achterhoekse muur niet meer te kunnen slechten. Vijf minuten voor tijd kreeg De Graafschap-verdediger Robin Pröpper nog een rode kaart, waardoor het billenknijpen werd voor de bezoekers. Het zou echter nog compleet omdraaien. Invaller Karim Tarfi, die na maanden afwezigheid door een blessure weer zijn eerste minuten maakte, kende een droomrentree: met een prachtige vrije trap tekende hij voor de 2-3.

-
Henk de Jong moet ontslagen worden bij SC Cambuur

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
2
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
4
PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
4
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
5
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
32

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties