Effectief United stoomt door en verslaat ook Liverpool

Wayne Rooney, Juan Mata en Robin van Persie waren de doelpuntenmakers op Old Trafford en de treffer van Mata was behoorlijk discutabel. Van Persie leek een voorzet van Ashley Young te verlengen tot bij Mata, die van dichtbij niet kon missen. Het was niet goed te zien of Van Persie de bal echt had verlengd, maar daar had het wel alle schijn van, en in dat geval stond Mata duidelijk buitenspel. De vlag bleef echter omlaag, waardoor United met een 2-0 voorsprong aan de thee ging. In de tweede helft wist Liverpool zich niet meer terug te knokken en via Van Persie werd het nog 3-0. Liverpool leed daardoor alweer de zevende competitienederlaag van dit seizoen.

Met United gaat het de laatste tijd uitstekend, maar ook zondag werd er weer niet erg goed gevoetbald. Beide ploegen speelden in de eerste helft erg slordig en de eerste kans was in de twaalfde minuut voor Raheem Sterling, die als enige spits speelde bij Liverpool en David de Gea op zijn pad vond. Dat bleek een dure misser te zijn, want nog geen minuut later kwam United bij de eerste kans die het kreeg op voorsprong. Antonio Valencia speelde op rechts twee tegenstanders uit en trok de bal voor op Rooney, die de 1-0 binnen schoot. Brad Jones moest de bal uit het doel pakken: de keeper speelde omdat Simon Mignolet, de laatste tijd fel bekritiseerd, gepasseerd was.

Liverpool moest in de achtervolging en kreeg via opnieuw Sterling een goede kans, maar weer stond De Gea goed opgesteld en hield hij zijn doel schoon. De bezoekers waren voor rust weliswaar de minst slechte ploeg op Old Trafford; tot veel kansen leidde dit niet. United hield eenvoudig stand en kwam vijf minuten voor rust op 2-0, toen Mata van dichtbij binnen kopte. Over dit doelpunt zal zoals gezegd nog wel even nagesproken worden. Hierna kreeg Sterling nog een aardige kopkans, maar zijn inzet was veel te zwak, waardoor De Gea eenvoudig kon pakken en United met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Brendan Rodgers bracht voor de tweede helft Mario Balotelli in de ploeg voor Adam Lallana en met de Italiaan binnen de lijnen hervatte Liverpool de zoektocht naar de aansluitingstreffer. Daar kwamen ook kansen voor, maar Jordan Henderson mikte te hoog, terwijl Sterling een te kort terugspeelbal van Jonny Evans niet wist af te straffen. De Gea hield zijn ploeg niet voor het eerst dit seizoen op de been en aan de overkant kon Rooney bijna weer een misser van Sterling afstraffen, maar nu wist Jones te redden. Ook Van Persie kreeg nog een goede kans, voordat De Gea opnieuw geweldig redde en Balotelli van het scoren af hield. De keeper tikte het schot van de aanvaller op de lat en zag Van Persie de wedstrijd twintig minuten voor tijd beslissen, met de 3-0. Hierna bewees De Gea met een paar knappe reddingen nog dat hij de beste doelman van dit moment in de Premier League is en hij hield zijn doel dus schoon.