Efficiënt Olympique Marseille heeft geen kind aan FC Groningen

Het bezoek uit Zuid-Frankrijk startte sterk aan de krachtmeting, met onder meer een poging van Lucas Silva. FC Groningen nam vervolgens het initiatief, maar verder dan een kopbal van Danny Hoesen uit een corner kwamen de noordelingen niet. Een redding van Sergio Padt stond in de achttiende minuut een doelpunt van Romain Alessandrini in de weg. Zeven minuten later verscheen alsnog de 0-1 op het scorebord. Georges-Kévin Nkoudou baande zich een weg langs Hans Hateboer, Rasmus Lindgren, Hedwiges Maduro en Johan Kappelhof en schoot het leer in de korte hoek achter Padt: 0-1.

Vijf minuten later was FC Groningen dicht bij de 1-1: een vrije trap van Hoesen ging slechts enkele centimers over de kruising van het doel van Steve Mandanda. De Euroborg zette zijn schouders eronder en de spelers van Van de Looi begonnen in een gelijkmaker te geloven. Zes minuten voor rust verdubbelde L'OM echter de voordelige marge. De buitenspelval van de Groningers mislukte, waardoor Lucas Ocampos alleen op Padt af kon gaan en de bal in het doel werkte: 0-2. Een hard gelag voor de thuisploeg, ook al kwam men in het eerste bedrijf niet verder dan de vrije trap van Hoesen.

FC Groningen ontsnapte vlak na rust aan een strafschop: Kappelhof kreeg een kopbal van Ocampos tegen zijn arm, maar de dienstdoende scheidsrechter wuifde de Franse protesten weg. FC Groningen probeerde via Michael de Leeuw en Hateboer terug in de wedstrijd te komen; de harde inzet van De Leeuw ging echter naast en Hateboer werd tijdig gestopt.

Na een uur spelen gooide Marseille het duel in het slot. Alessandrini kreeg alle ruimte in het strafschopgebied en kon de bal na een voorzet vrij gemakkelijk binnenschuiven: 0-3. FC Groningen zocht in het restant van de wedstrijd naar een eretreffer, terwijl Marseille voor gallery play ging. Het was tekenend voor de verhoudingen op het veld. Het scorebord kwam echter niet meer in beweging.

Een mooie tifo van de supporters van FC Groningen!