Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eigen doelpunten doen Portugal de das om in sensationele thriller

Laatste update:

Vanaf het eerste fluitsignaal ontpopte het duel zich tot een ware thriller. Hoog tempo, veel positiewisselingen en twee teams die tot het gaatje gingen. Al na zes minuten dacht Duitsland op voorsprong te komen, toen Gosens met een prachtige volley de bal achter Rui Patrício werkte. De verdediger liep weg in de veronderstelling gescoord te hebben, maar werd teruggefloten nadat Serge Gnabry voorafgaand aan de treffer buitenspel stond. Diezelfde Gnabry was even later niet attent genoeg op een rebound, toen Patrício een schot van Kai Havertz ternauwernood wist te redden.

De eerste keer dat Portugal gevaarlijk opdook voor het doel van Manuel Neuer was het wel meteen raak. Na een vlijmscherpe counter legde Diogo Jota de bal breed op Cristiano Ronaldo, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om het leer in het lege doel te schuiven. Het betekende alweer de negentiende treffer op een EK of WK voor de aanvoerder. Daarmee is hij van alle Europese spelers de meest trefzekere speler op een grote eindronde. Portugal had de mogelijkheid om al snel na de openingstreffer de score uit te breiden. Guerreiro bediende Dias, waarna laatstgenoemde zijn kopbal voorlangs zag gaan. Tien minuten later werkte Dias de bal in eigen doel. Na een harde voorzet van Gosens schoot de verdediger de bal achter zijn eigen doelman in een poging Havertz af te stoppen.

Duitsland had in de slotfase van de eerste helft veruit het betere van het spel en zou zelfs nog met een voorsprong de rust in gaan. Dit keer kwam het voorbereidende werk vanaf de andere kant, waar Joshua Kimmich voorzette, Guerreiro zich geen raad wist met de bal en Patricio voor de tweede keer geklopt was. Terwijl Renato Sanches vervolgens bij aanvang van de tweede helft binnen de lijnen kwam, gooide Duitsland het duel al snel in het slot. Weer nam Gosens de assist voor zijn rekening, waarna dit keer Havertz klaar stond om van dichtbij af te ronden. De spits werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit (22 jaar en 8 dagen) voor Duitsland op een Europees kampioenschap.

Ook na de 1-3 hield de druk van Duitsland aan en wederom was het Gosens die zijn waarde bewees. Op aangeven van Kimmich stond de voormalig speler van FC Dordrecht en Heracles Almelo klaar bij de tweede paal om in te koppen. Het was voor de vleugelverdediger tevens zijn laatste wapenfeit, daar Löw hem een minuut later naar de kant haalde. Even leek het duel vervolgens nog spannend te worden toen Jota op aangeven van Ronaldo de 4-2 tegen de touwen schoot uit een vrije trap, maar verder dan een snoeihard schot op de paal van Sanches kwam het niet. Voor zowel Portugal (tegen Frankrijk) als Duitsland (tegen Hongarije) komt het aan op de laatste groepswedstrijd, aanstaande woensdag.

Nr.TeamMWGVP
1Frankrijk31205
2Duitsland31114
3Portugal31114
4Hongarije30212

-

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties