Eigen goal in minuut 95 voorkomt heldenrol Danjuma tegen Atlético Madrid

Er was maar één ploeg die de dienst uitmaakte in de eerste helft en dat was Atlético. Het team van Simeone speelde intens voetbal, was agressief in de duels en dreigend in aanvallend opzicht, al ontbrak het aan scorend vermogen. De beste kans voor de regerend landskampioen was na ruim twintig minuten toen doelman Gerónimo Rulli en de paal een doelpunt van Thomas Lemar in de weg stonden. Lemar was in de eerste helft ook de beste speler van los Colchoneros, die richting de rust enigszins uitgeblust waren.

Meer: Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético

Het was Villarreal dat na 52 minuten de leiding nam in het Wanda Metropolitano. Yeremi Pino vloog over de rechterkant en gaf een goede pass richting Manu Trigueros, die de bal in één keer met de binnenkant van zijn voet in de bovenhoek achter Jan Oblak joeg: 0-1. Het was voor het team van Emery pas het eerste doelpunt in competitieverband, na doelpuntloze gelijke spelen tegen Granada en Espanyol.

De vreugde van Villarreal was van korte duur. Na een fout van Pervis Estupiñán bezorgde Ángel Correa de bal bij Luis Suarez, die Rulli passeerde en zijn eerste goal van het seizoen maakte: 1-1. Het was uiteindelijk Danjuma, na dik een uur spelen ingevallen, die het heerlijke duel een kwartier voor tijd aanvankelijk in het voordeel van Villarreal liet vallen. Na een fout van zowel Mario Hermoso als José Maria Giménez profiteerde Yeremi en was het uiteindelijk Danjuma die de bal in het strafschopgebied hoog achter Oblak schoot: 1-2.

Atlético leek op de eerste nederlaag van dit seizoen af te stevenen, maar door een eigen doelpunt van Aïssa Mandi diep in blessuretijd pakte de regerend landskampioen toch nog een punt. Na een lange bal wilde de verdediger de bal terugkoppen op zijn eigen keeper, maar Rulli was uit zijn doel gekomen, waardoor de bal in het doel hobbelde: 2-2. Liefst zes teams hebben zeven punten na drie duels, waaronder Atlético, Real Madrid, Barcelona en Sevilla.