Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eigenlijk is het heel simpel

Laatste update:

Om maar te beginnen met iets wat al enige tijd achter ons ligt, maar door een blessure van Sigthórsson toch in een keer weer als 'hot' bestempeld mag worden; de kwestie El Hamdaoui. Wat is er nog niet over gezegd? In mijn ogen is het vrij simpel samen te vatten en valt in deze kwestie geen winnaar aan te wijzen, als je daar al van kunt spreken. Een trainer die aan het begin van een veelbelovende carrière staat, en ongetwijfeld fouten zal maken. Met daar tegenover een trotse Marokkaanse speler die is gehaald door de voorganger van De Boer, Jol. Die, zover ik weet, zich onprofessioneel heeft opgesteld richting De Boer en het team. Denk dan maar eens aan zijn twee maanden durende ziekte, de exacte reden daarvoor weten wij nog steeds niet. Het is een samenloop van omstandigheden geweest waardoor dit geen gelukkig huwelijk is geworden. De precieze details zullen voor de buitenwereld altijd verborgen blijven omdat we er simpelweg niet bij waren.

De kwestie tussen De Boer en Jol is ook makkelijker dan die op het eerste gezicht lijkt. Puur en alleen kijkend naar de cijfers ontlopen beide elkaar niet veel en kunnen we zeggen dat De Boer het op voetballend gebied niet beter doet dan Jol. Wanneer we dit echter in een breder perspectief plaatsen, zal De Boer als winnaar uit de bus komen. De hele organisatie zoals die er nu staat, zou er nooit gekomen zijn met Jol aan het roer, met name de jeugdopleiding waar De Boer een zeer belangrijke rol in speelt. Let wel op, ik zeg niet dat dit allemaal te danken is aan De Boer. Feit is dat het onder het bewind van Jol nooit gebeurd zou zijn. Wel moet ik een opmerking plaatsen, niet geheel onbelangrijk, dat het voetballend nog veel beter kan. Dan doel ik voornamelijk op het feit dat het beoogde Ajax-voetbal er nog niet helemaal uitkomt. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel.

Zo worstelt De Boer al enige tijd met de invulling van het middenveld. Het is wel duidelijk dat de publieke opinie het liefst Vurnon Anita als verdedigende middenvelder ziet en Janssen met Christian Eriksen als de twee aanvallende middenvelders. Wat dat betreft is de blessure van Sigthórsson in zekere zin dan ook een zegen te noemen. Natuurlijk niet omdat hij er nou lange tijd uit ligt, wel vanwege het feit dat we Janssen op zijn favoriete positie hebben zien spelen tegen AZ, we weten allemaal hoe dit is afgelopen. Janssen strooide met passes en liet Esteban ook nog even zien dat je negentig minuten scherp moet blijven als Janssen meespeelt. Daarbij heeft De Boer al aangegeven dat Janssen ook op die positie speelt tegen Dynamo Zagreb. De grote vraag is echter wat er gaat gebeuren als iedereen weer fit is? Ik persoonlijk hoop dat Janssen het goed doet en Siem de Jong dan naar de bank verhuist. Anita komt dan verdedigend te spelen en Janssen blijft samen met Eriksen aanvallend staan. Mijn vertrouwen in Janssen is nog steeds heel groot en ik verwacht dan ook dat hij niet meer van die positie af gaat. Sowieso niet de komende maanden in verband met de blessure van Sigthórsson, ik hoop ook erna niet!

Het laatste wat ik nog even wil belichten is natuurlijk de eigen jeugdopleiding, iets waar we vandaag de dag niet meer aan kunnen ontkomen. Tegen AZ zagen we Ruben Ligeon invallen en ook talenten als Lesley de Sa en Jody Lukoki hebben hun officiële debuut voor Ajax inmiddels al gemaakt. Stuk voor stuk gozertjes waarmee het Amsterdamse publiek zich kan identificeren. Spelertjes die barsten van het talent, maar die zich natuurlijk nog wel moeten verbeteren. De ontwikkeling van die talentjes staan ook centraal bij Ajax. Zo worden ze getraind door niemand minder dan Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Jaap Stam, Frank de Boer en Ronald de Boer. Ex-profs die alles hebben meegemaakt en weten hoe je jong talent kan kneden tot volwaardige topspelers.

De Boer heeft eindelijk de juiste formule op het middenveld gevonden, met Janssen en Eriksen als linker en rechter aanvallende middenvelders en met Anita of Enoh daarachter in de verdedigende rol. Bij Ajax staat de jeugdopleiding centraal, waar ook een lichting talenten aan zit te komen met heel veel potentie, getraind door ex-topspelers. En binnen de club staan alle neuzen weer dezelfde kant op. We moeten ons ook niet alleen puur op de ranglijst focussen. Maar we moeten kijken naar de ontwikkelingen binnen de club. Het enige dat we dan kunnen concluderen is het feit dat De Boer de juiste trainer voor Ajax is. Hij is bezig met een proces dat nog maar net begonnen is. Een proces dat kan leiden tot enorme successen. Eigenlijk is het heel simpel, De Boer is de ideale trainer voor Ajax.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
2
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
66
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties