Einde aan ongeslagen reeks van 53 duels voor Bayern

FC Augsburg - Bayern München 1-0
Guardiola gaf al aan wijzigingen door te gaan voeren in zijn basisopstelling en dat bleek ook wel. Om een aantal vaste namen (onder wie Arjen Robben) rust te geven voor het Champions League-duel met Manchester United mochten jongelingen als Ylli Sallahi, Mitchell Weiser en Pierre Emile Höjbjerg het proberen in de basiself. Een bijzonder groot succes was dat niet in de openingsfase van de derby tegen FC Augsburg. Bayern München speelde in aanvallend opzicht maar weinig klaar, de thuisploeg hield eenvoudig stand en kwam zelfs op voorsprong. Met dank aan goed werk van Daniel Baier rondde Sascha Mölders af met een schot met zijn linkervoet.

Ook na rust kon Bayern München, ondanks de komst van invallers David Alaba, Mario Götze en Thomas Müller, geen doorbraak forceren. Kansen kwamen er wel. Mario Mandzukic kopte rakelings naast, men claimde een strafschop toen Jan-Ingwer Callsen-Bracker de bal met zijn hand leek te raken en invaller Alaba raakte de paal. Doelpunten vielen er niet (ook niet toen Javi Martínez als extra spits ging spelen) en dat was een klein wonder: de laatste keer dat Bayern niet scoorde was liefst 65 (!) wedstrijden geleden.

Werder Bremen - Schalke 04 1-1
Werder Bremen nam in de openingsfase het voortouw en de thuisploeg kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Eljero Elia zorgde met een fijne actie voor het voorwerk en Franco Di Santo schoof de bal door de benen van keeper Ralf Fährmann. De eerste de beste kans van de bezoekers was direct raak: Leon Goretzka schoot een afvallende bal door een woud van benen tegen de touwen. Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, werd sterker en sterker, maar kwam voor rust niet meer tot treffers. Ook na rust zou er niet meer gescoord worden, al dacht Julian Draxler even dat het anders was. De felbegeerde middenvelder werkte de bal wel tegen de touwen, maar dat deed hij in buitenspelpositie. Het feest ging dus niet door.

1. FC Nurnberg - Mönchengladbach 0-2
Een geflatteerde tussenstand van 0-1 na het rustsignaal, zo zag iedereen in het Grundig Stadion. Het team van Verbeek had diverse mogelijkheden om tot scoren te komen, maar faalde in de afwerking. De bezoekers sloegen in de achttiende minuut toe. Een vrije trap van Juan Arango werd door Josip Drmic van richting veranderd en daardoor was doelman Raphaël Schäfer kansloos: 0-1. In de tweede helft probeerde Nürnberg het wel, maar de ploeg van Verbeek ontbeerde daadkracht. In de 79e minuut maakte Max Kruse er vanaf elf meter 0-2 van, na een discutabele charge van Mike Frantz op de doelpuntenmaker zelf. Door de nederlaag én de zege van Hamburger SV, vrijdagavond bij Bayer Leverkusen, neemt de druk bij Nürnberg zienderogen toe.

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2-0
In de eerste helft waren de hoogtepunten letterlijk op een hand te tellen. Stuttgart probeerde er echter wat meer van te maken, terwijl de bezoekers uit Freiburg voor reactievoetbal opteerden. Het team van Christian Streich kwam in de veertiende minuut goed weg, toen doelman Oliver Baumann een inzet van Daniel Didavi met zijn vingers tegen de lat kon werken. Na de onderbreking liet Freiburg zich wat meer gelden, maar de 1-0 viel aan de andere kant van het veld. Ibrahima Traoré was drie tegenstanders de baas en zorgde ervoor dat Alexandru Maxim van dichtbij het leer tegen de touwen kon werken. Martin Harnik maakte er vlak voor tijd ook nog 2-0 van. Na een corner van Maxim bleef Baumann op de doellijn staan en was het Harnik die van dichtbij de eindstand bepaalde.

Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 05 2-0
Beide ploegen hadden zeer veel moeite om een gaatje te vinden in de defensie van de tegenstander. Bij de zeldzame doelpogingen van Frankfurt kwamen de bezoekers goed weg en bewees doelman Loris Karius zijn meerwaarde. In de 52e minuut was het echter wel raak. Na voorbereidend werk van Sebastian Jung kopte Joselu de bal achter Karius: 1-0. De bezoekers hoopten een gelijkmaker te forceren en dat werd vijf minuten voor tijd afgestraft. Door toedoen van Jung en Stefan Aigner brak het team van Armin Veh snel uit en verdubbelde Alexander Meier de voordelige marge: 2-0. De zege komt de thuisploeg, die de laatste weken met een vormdip kampte, zeer gelegen.