Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eiting legt uit waarom De Ligt uit de groepsapp werd gegooid bij Ajax

Laatste update:

Eiting vertelt breedlachend over de gebruiken in de jeugdopleiding van Ajax. "Wij hadden altijd een groepsapp. We waren toen een jaar of vijftien", aldus de middenvelder. "Maar je kon de groepsapp worden uitgezet als je het te hoog in je bol kreeg. Sterallures, zoals we dat noemen. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je een contract krijgt bij Adidas. Of je eerste contract bij Ajax. Sommige jongens mochten meedoen in de Youth League of meetrainen bij het eerste", vertelt Eiting.

"In de voetbalcultuur komt het dan weleens voor dat iemand dan gaat zeggen dat hij het mannetje is. Die persoon hoefde dan vaak de volgende dag niet te trainen of kon rustig aan doen. Wij voelden dat we dat moesten tegengaan. Iemand legde dan uit wat diegene had gedaan, inclusief bewijs, en dan was het stemmen en werd je de groep uitgegooid. Je kon wel terugkomen in de groep, dan moest je je terugkopen. Volgens mij ben ik er nooit uitgegooid. Ik denk dat Kaj Sierhuis het vaakst uit de groepsapp is gegooid."

Zo werd De Ligt een foto in een Italiaans maatpak fataal in Turijn. "Ik denk dat dat de enige keer is geweest", aldus Eiting. "Maar ik denk dat we op een gegeven moment gestopt zijn. Na een tijdje kom je op een leeftijd dat je gewoon met elkaar in de groepschat zit en daar zeg je eens in de zoveel tijd wat in." Volgens de middenvelder van Volendam was Sierhuis het vaakst de klos. "Dat verbaast me niks", aldus Fresia.

Meer nieuws

Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
15
Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
3
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
3
Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
48
Rasmus Højlund rekent met cryptische Instagrampost af met opvallende kritiek
22
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties