Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chaos bij Stadion Galgenwaard: supporters gooien met stenen en fietsen naar ME

Laatste update:

Het ging lange tijd goed op het veld in Stadion Galgenwaard, tot vlak voor tijd. Toen Utrecht nog met 1-0 leidde, ontstond er plotseling een vuurwerkgevecht tussen twee vakken in Stadion Galgenwaard. Het thuispubliek en de bezoekers gooiden over en weer vuurwerk, waarop scheidsrechter Allard Lindhout besloot het duel te staken.

Vlak nadat de wedstrijd hervat werd maakte Go Ahead Eagles gelijk. In de daaropvolgende verlenging wisten de Deventenaren de 1-2 te maken. Omdat daar niets meer aan veranderde, gaat Go Ahead naar de Conference League en blijven Utrecht en zijn supporters met lege handen achter.

Direct na het laatste fluitsignaal bestormden Utrecht-supporters het veld en werd de situatie onveilig, zo vertelde Milan van Dongen voor de camera van ESPN. Ook de cameramensen en de werknemers van de televisiezender moesten naar de catacomben om de interviews na afloop te vervolgen.

De algemeen directeur van FC Utrecht, Thijs van Es, sprak van schandalige gebeurtenissen en is groot voorstander van de digitale meldplicht, wat supporters met een stadionverbod zou verplichten om zich tijdens de wedstrijd van de club waar die supporter niet welkom is te melden op het politiebureau.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Ook ruim na afloop van het duel blijft het onrustig rondom Stadion Galgenwaard. Op beelden is te zien hoe de ME een groep supporters bestormt, nadat de eenheid van de politie werd bekogeld. Op andere beelden weer te zien is hoe supporters de politie actief aanvallen. Daarnaast wordt de politie bestookt met onder meer vuurwerk.

Supporters van FC Utrecht trokken ook naar de parkeerplaats van het uitvak, om verhaal te halen bij de Eagles-supporters. De ME voert charges uit en moet zelf ook een paar keer achteruit, weet Voetbal Ultras.

Het Algemeen Dagblad meldt dat supporters ook met onder meer stenen, putdeksels en fietsen gooien naar de politie. De ME voert charges uit om de rust herstellen, maar dat lukt vooralsnog niet. Burgemeester Sharon Dijksma heeft een noodbevel afgekondigd, meldt de gemeente Utrecht. Rond 22:00 uur wordt er nog steeds gevochten.

Meer nieuws

Roemenië begint EK 2024 met verrassende en ruime zege op teleurstellend Oekraïne
4
Wijffels over international: 'Ik denk dat hij uitstekend bij Ajax zou passen'
8
Transfersoap rondom Ajax-talent gaat door: 'Hij gaat tóch naar Feyenoord of PSV'
13
Brighton mengt zich in de strijd om handtekening Crysencio Summerville
10
'Franse promovendus Auxerre in gesprek met bij Ajax vertrekkende Ar'Jany Martha'
9
Live meepraten op het EK: Roemenië - Oekraïne
92

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties