Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

El puchu

Laatste update:

Toentertijd had ik nog niet bijster veel verstand van voetbal. Het was voor mij een verassing welke elf spelers ik aan zou treffen bij het nemen van een team, wat het juist spannend maakte. Na dertig minuten spelen had ik de bal op links met Adriano. Ik had de controls eerlijk gezegd nog niet helemaal onder controle, waardoor ik een vreemde hoge bal naar de middenlijn gaf. De bal kwam op een klein, robuust mannetje af die op viel door zijn kale hoofd. Je weet wel, zoiets als Jaap Stam. Uit paniek drukte ik de schietknop voluit in. Ik wist niet wat ik zag. Mijn mond viel wagenwijd open van verbazing. De bal vloog onderkant lat in de kruising. Het besef drong langzaam tot mij door, dit was mijn mooiste PES-goal aller tijden.

Uiteraard wilde ik na deze wonderschone goal meteen weten wie dit kale ventje was. Het was Esteban Matias Deleau Cambiasso. Een linksbenige stofzuiger met Argentijns bloed. Cambiasso draagt de toepasselijke bijnaam 'El cuchu', dit betekent oude man. Nu doelen ze hiermee gelukkig niet op zijn fitheid, maar op zijn uiterlijk . Voor mij was Cambiasso niet zomaar een speler. Elke keer als ik Internazionale was op de Xbox, lukte werkelijk alles aan de bal met Cambiasso. Ik gaf hem via mijn controller als het ware het vertrouwen om vrijuit te spelen. Met PES was Cambiasso ook echt zo'n speler die bij alle statistieken redelijk hoog had. Het was een volledig pakket in mijn ogen. Ik gaf hem dan ook de toepasselijke bijnaam 'Pakketje', en niet zo maar een, nee: 'Mijn' pakketje.

In de loop der tijd ben ik steeds meer voetbal gaan volgen. Ik werd na zo'n ervaring ten slotte wel benieuwd of Cambiasso in het echt ook zo'n geweldenaar was. In het seizoen dat Internazionale de Champions League won, heb ik veel wedstrijden op hoog niveau gezien van Cambiasso. Hij maakte mijn verwachtingen waar. In mijn ogen is Cambiasso een zeer complete middenvelder. Hij kan ballen veroveren, beschikt over een uitstekende techniek, heeft de mentaliteit van een Duitser en duikt zo nu en dan ook nog eens op in het strafschopgebied van de tegenpartij. Nu begrijp ik wel dat ik niet de enige ben die zijn kwaliteiten erkent. Hij vertrok niet voor niets al op zijn zestiende naar Real Madrid. Ook speelt hij al acht seizoenen op rij in het shirt van Internazionale. Aangezien hij niet vaak in het nieuws komt, heb ik het idee dat hij een beetje wordt vergeten. Dit is de reden dat ik dit stuk over Cambiasso schrijf, ik wil men erop attenderen hoe goed hij is.

In het jaar 2010 was ik dan ook zeer benieuwd hoe Cambiasso met Albicelestes zou presteren op het WK. Helaas heeft een ontspoorde ex-wereldvoetballer hem deze kans ontnomen. Diego Maradona, toenmalig bondscoach van Argentinië, wist het op de een of andere manier in zijn hoofd te halen om Cambiasso niet mee te nemen naar het WK. Een ervaren, complete, hardwerkende, topfitte middenvelder die al vele prijzen heeft gewonnen. Persoonlijk denk ik dat Pluisje een borrel te veel op had bij nemen van deze beslissing. Al helemaal met de gedachte dat hij Javier Zanetti ook niet meenam. Ik baalde ervan dat ik Cambiasso niet kon bewonderen op het WK.

Persoonlijk hoop ik dat Cambiasso nog jarenlang door gaat en in 2014 wél wordt opgeroepen voor het WK. Daar kan Cambiasso aan Maradona laten zien dat hij een fout heeft gemaakt , één cruciale in mijn ogen…

Meer nieuws

Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
0
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
14
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
9
Cristiano Ronaldo beleeft droomavond met perfecte hattrick voor Al-Nassr
8
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
21
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
58

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties