Elf tegengoals voor Heracles in twee thuisduels op rij

Roda legde in de eerste helft al de basis voor de overwinning; de ruststand van 0-2 was volkomen verdiend. Heracles speelde zeer slordig voetbal en liet in creatief opzicht weinig zien. Vanaf minuut één zat de ploeg van Kalezic er bovenop, al duurde hjet 27 minuten voordat het scorebord in beweging kwam. Bram Castro had namelijk antwoord op pogingen van Kristoffer Peterson en Tom Van Hyfte en zag hoe Poepon de bal op de lat mikte.

Georgi Zhukov zorgde na nog geen half uur spelen voor de verdiende 0-1. Peterson stak het halve veld over en legde de bal panklaar neer voor de middenvelder, die van dichtbij simpel binnentikte. Heracles liet vijf minuten voor rust via Brahim Darri een goede kans liggen. Luttele minuten later verdubbelde Van Duinen de voordelige marge van de bezoekers. De aanvaller ontving een strakke voorzet van Peterson, draaide wat naar buiten en schoot uit een moeilijke hoek raak.

De tweede helft kon niet erger beginnen voor Heracles: Garcia Garcia moest zich geblesseerd laten vervangen door Paul Gladon en in de 49e minuut viel de 0-3. Poepon was alert nadat Castro de bal in eerste instantie nog keerde na een schot van Van Duinen. Het vertrouwen was ver te zoeken bij Heracles, dat ook te maken had met morrende supporters.

Naarmate de tweede helft vorderde, leek ook bij Roda JC het beste er van af. Een schot van Poepon caramboleerde via Van Hyfte echter nog tegen de paal en Poepon vergrootte in de 79e minuut de voordelige marge van de Limburgers. Een hoekschop werd verlengd door Arjan Swinkels en kwam daarna op het hoofd van Poepon: 0-4. Maecky Ngombo verergerde echter nog het leed voor Heracles. De supersub van Roda JC bepaalde de eindstand. Zodoende ging Heracles dus wederom af voor eigen publiek, twee weken na de 3-6 nederlaag tegen AZ.