Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elia: 'Dan zie je daar je kind liggen, dat doet heel veel met je'

Laatste update:

De 33-jarige buitenspeler sloot relatief laat aan bij FC Utrecht en werd niet veel later geïnfecteerd met het coronavirus. "Ik heb door corona twee weken platgelegen, net voordat de competitie begon", blikt hij terug. In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, uit bij VVV-Venlo (1-1), debuteerde Elia met een invalbeurt van tien minuten. In de aanloop naar die wedstrijd had hij echter nauwelijks getraind. Hij merkte dat de situatie 'een eigen leven ging leiden'. "Op alle tv-zenders gingen ze erover praten. De mensen van FOX, Johan Derksen, noem maar op. Hoe het kon dat ik nog niet fit was en wat ik bij Istanbul Basaksehir eigenlijk had gedaan. Terwijl niemand wist wat er was gebeurd."

Nadat Elia zelf was hersteld, werd zijn dochtertje getroffen door de ziekte van Kawasaki. Dat is een zeldzame ziekte die kan voorkomen bij jonge kinderen. Verschijnselen kunnen onder meer een aanhoudende hoge koorts, rode uitslag en zwellingen van de handpalmen, voetzolen en lymfeklieren betreffen. Ook de bloedvaten van het hart (de kransslagaders) kunnen ontstoken raken. "Haar hart en spieren gingen achteruit. Ik praat er heel nuchter over, maar het was echt heel heftig", vertelt Elia, die ondanks de ziekenhuisopname van zijn dochter besloot mee te doen aan het duel met RKC Waalwijk (3-1) op 27 september, in de tweede speelronde van het seizoen.

"Direct na de wedstrijd hoorde ik van de teammanager dat ze op de intensive care lag. Toen ben ik meteen naar binnen gerend en naar het ziekenhuis in Leiden gegaan", vertelt Elia. "Dan zie je daar je kind liggen. Dat doet heel veel met je. Het is een zware tijd geweest. We hebben elke nacht bij haar in het ziekenhuis geslapen. De kamer ernaast lag een heel zieke baby de hele nacht te huilen, dus je deed geen oog dicht. Maar ik ben in die tijd toch blijven trainen, want ik wilde zo snel mogelijk fit worden na de corona." Inmiddels gaat het beter met zijn dochter, die medicatie toegediend krijgt en weer naar school gaat. Elia zelf stond woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-4 zege) voor het eerst in de basisopstelling van zijn nieuwe club.

Meer nieuws

Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
0
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
8
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
19
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties