Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Elia richt alle aandacht op zich en vloert Newcastle

Laatste update:

De ontmoeting op St James' Park was er een met de nodige Nederlandse invloeden. Bij de thuisclub verschenen Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita aan de aftrap; Siem de Jong kon er nog niet bij zijn, want hij is nog herstellende van een blessure. Bij Southampton begon Elia weer in de basis en coachten de broers Koeman vanaf de zijkant. Koeman zag hoe de tegenstander er meteen op klapte en dreigend werd via Moussa Sissoko, Ayoze Pérez en Yoann Gouffran. Het waren echter the Saints, die hun eerste serieuze kans omzetten in een goal. Elia werd de gevierde man na een pass van James Ward-Prowse.

De Nederlandse vleugelaanvaller, die eerder deze maand op huurbasis de overstap maakte vanaf Werder Bremen, kreeg de bal na voorbereidend werk van Graziano Pellè en de pass van Ward-Prowse. Janmaat probeerde er nog een voet tussen te krijgen, maar kon niet voorkomen dat Elia diagonaal de 0-1 binnen schoof. Uit pure blijdschap rende de aanvaller naar de zijlijn, waar hij Koeman in de armen sprong. De vreugde van Southampton duurde een kwartier, want toen vocht Newcastle United zich terug tot een gelijke stand.

Op zeer curieuze wijze wist Gouffran de 1-1 voor zijn rekening te nemen. De Fransman ging op weg naar het doel en Fraser Forster kwam al uit, maar Florin Gardos wilde er nog tussenkomen met een sliding. Hij gleed de bal tegen Gouffran aan en via diens been caramboleerde de bal binnen. Newcastle putte vertrouwen uit de gelijkmaker en kwam bijna ook op voorsprong, maar Pérez volleerde net naast. Na rust wachtte Koeman nog een kwartier en toen voerde hij een dubbele wissel door.

Jack Cork en Shane Long kwamen de gelederen versterken ten faveure van Ward-Prowse en Dusan Tadic, die zijn stempel niet wist te drukken. De linksbuiten nam een week geleden, als invaller, nog het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Manchester United voor zijn rekening. De wissels pakten goed uit, want nieuwkomer Long stond pas anderhalve minuut binnen de lijnen toen hij Elia lanceerde voor de 1-2. De aanvaller bewaarde de rust met Janmaat weer in zijn kielzog en haalde doeltreffend uit met rechts. Daarmee vestigde hij opnieuw alle aandacht op zich.

Met nog iets minder dan een half uur voor de boeg lag het initiatief weer bij de thuisclub. Interim-trainer John Carver haalde Anita en Gouffran van het veld en hoopte dat Emmanuel Rivière en Sammy Ameobi nieuw elan zouden brengen. De beste kans was daarna echter voor Pellè, die hoog sprong na een pass van Nathaniel Clyne en tegen de lat kopte. De Italiaanse spits scoorde op 20 december voor het laatst en had nu weer het geluk niet aan zijn zijde. Even later liet Koeman de man van de wedstrijd, Elia, onder applaus van het veld gaan. Hoewel Newcastle nog drukte en een penalty claimde in de slotfase, kwam de zege kwam niet meer in gevaar en dus gaat Southampton (42 punten) weer voorbij aan Manchester United (40 punten).

-
Denk jij dat Eljero Elia de komende maanden zo goed blijft presteren?

Meer nieuws

'Feyenoord is dicht bij akkoord met beoogde opvolger van Arne Slot'
18
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Galatasaray-supporters bezetten massaal straat in Den Haag
0
Lewandowski en Fermín geven trainer Xavi best mogelijke afscheid
12
Doelpunt diep in blessuretijd tegen AS Roma gooit degradatiestrijd op zijn kop
9
Twee voormalig Eredivisie-spelers helpen Hellas Verona aan knap punt tegen Inter
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties