Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eljero Elia doet kort na terugkeer in Nederland al aangifte bij politie

Laatste update:

De tweet lijkt afkomstig van een supporter van FC Twente, de club die hoopte Elia te verleiden tot een terugkeer. De twitteraar insinueerde althans dat hij of zij uit Enschede afkomstig is. "Vieze kankeraap", luidde de tweet. "Als je in Enschede komt, trekken we jouw kankerkop van je romp en steken we je kind in de fik." Elia zegt dat de racistische dreigementen in zijn richting 'te gek voor woorden' zijn, maar dat hij er zelf niet meer zo door geraakt wordt. "Als mensen aan mijn kinderen komen, is er voor mij echter een grens overschreden", voegt hij daaraan toe.

Elia hoopt dat het bericht en zijn daaropvolgende aangifte fungeert als wake-upcall voor 'alle mensen die roepen dat racisme in Nederland niet voorkomt'. Hij denkt dat te veel mensen het probleem niet serieus nemen of geheel erkennen. "Ik kan de reacties na dit verhaal nu ook al uittekenen. Dat dit één gek is. In mijn Direct Messages zaten echter minstens zo schokkende berichten."

De tweet was openbaar, maar is inmiddels verwijderd. Met screenshots op zak stapt Elia alsnog naar de politie. "De reden om aangifte te doen, is mede ingegeven door het feit dat de tweet open is neergezet, voor iedereen leesbaar", legt hij uit. Het dreigement zorgt er echter niet voor dat Elia spijt heeft van zijn terugkeer in Nederland. "Helemaal niet zelfs. Ik doe aangifte en wil dit snel weer vergeten. Het voelt heel goed om bij FC Utrecht te hebben getekend."

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
9
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties