Emenike en Payet schitteren en helpen West Ham naar kwartfinales

Blackburn kende de betere start tegen de Premier League-ploeg en dat leidde al snel tot de nodige kansjes. Uiteindelijk viel de openingstreffer na zo'n twintig minuten. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Ben Marshall, die de bal prima tegen de touwen schoot. Lang hield de voorsprong niet stand. Victor Moses kon ongehinderd opstomen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal tegen de touwen. Nog voor rust maakte West Ham ook de 1-2. Payet mocht aanleggen voor een vrije trap een schoot deze op schitterende wijze tegen de touwen.

Na rust kwam Blackburn wederom sterk uit de kleedkamer, maar de ambities van the Rovers kregen snel een knauw. Taylor pakte zijn tweede gele kaart na een overtreding op Moses en mocht inrukken. Tien minuten later besliste West Ham het definitief. Michail Antonio miste eerste nog een opgelegde kans, maar daarna kon Emenike prima afronden. De spanning kwam toch weer terug, toen Kouyate een kwartier voor tijd de doorgebroken Adam Henley neerlegde. Nadat eerst Moses al de 1-4 had moeten maken, maakte Emenike zijn tweede doelpunt. De kans op een hattrick liet hij vervolgens nog liggen. In de blessuretijd maakte Payet het feest compleet door na een snelle uitbraak de 1-5 binnen te schieten.