Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Emile Schelvis: de slechte uitgave van Mart Smeets

Laatste update:

In de afgelopen maanden is het mij duidelijk geworden dat ik niet de enige ben die zich irriteert aan de 52-jarige Rotterdammer. Hetgeen wat mij het meest irriteert, is de neerbuigende manier waarop Schelvis zich uitlaat over bepaalde voetballers. Ik ben van mening dat een analyticus of commentator zo kritisch mag zijn als hij of zij wil, ongeacht zijn eigen voetbalverleden. Ik ben dan ook een groot fan van de manier waarop Johan Derksen voetballers bekritiseerd. Schelvis daarentegen bekritiseerd voetballers op een denigrerende en arrogante manier. In de voetbalwedstrijd van Arsenal tegen Manchester United tegen Arsenal praatte hij over Per Mertesacker, al 79 keer uitkomend voor het nationale team van Duitsland, op een respectloze manier die niet door de beugel kan. Hij probeerde er een grap van te maken om zichzelf in het zonnetje te zetten, maar ook enig gevoel voor humor ontbreekt bij deze man. Commentaar leveren als je zelf nooit op niveau gevoetbald hebt mag, maar een stukje respect moet altijd aanwezig zijn.

In de voetbalwedstrijd tegen Manchester United liet Schelvis nog veel meer van zijn slechte kanten zien. Tijdens de wedstrijd, waarin Arsenal dramatisch speelde, probeerde hij het probleem van Arsenal te ontrafelen. Op de manier waarop Schelvis altijd praat, alsof hij het voetbal zelf uitgevonden heeft, kwam hij als eerste tot de conclusie dat de selectie over niet genoeg kwaliteit beschikt. Dat maakte hij op uit een wedstrijd, geen rekening houdend met het feit dat er maar liefst vier backs geblesseerd waren en met het complete middenrif ontbrak.

Daarna kwam Schelvis met, wonderbaarlijk genoeg, kloppende informatie aanzetten. Over het algemeen klopt zijn informatie niet, maar voor de verandering klopte zijn informatie eens wel. Arsenal had sinds het winnen van zijn laatste prijs 160 miljoen euro uitgegeven en hij vroeg zich hardop af of dit geld niet beter besteed had kunnen worden. Tegelijkertijd onthield hij de kijker van de informatie dat Arsenal in de tussentijd nog meer geld had ontvangen heeft aan transfers. Het transfersaldo was positief en het is een prestatie dat je als club dan structureel de top vier haalt, maar Schelvis wilde de kijker de richting op duwen dat er geklaagd werd over de prestaties voor Arsenal.

Schelvis is in de overtuiging dat hij alles weet van voetbal. Het vingertje wat meneer o zo vaak op een belerende manier heft tijdens uitzendingen van Voetbal International zijn hier een goed voorbeeld van. Wat dat betreft toont hij wel overeenkomst met Mart Smeets, wat hij vooral niet als compliment moet beschouwen. Hij lijkt op Smeets door zijn arrogante houding, het enige verschil is echter dat er op Mart als vakman weinig te klagen is. Schelvis probeert de feiten niet alleen verkeerd te brengen, maar heeft tevens moeite met het uitspreken van de namen van sommige voetballers.

Zo sprak hij de naam Laurent Koscielny keer op keer verkeerd uit, als een soort 'Koscielscky'. Als een commentator een keer struikelt over een lastige naam ben ik de laatste die hem dat kwalijk neemt, maar de naam van deze Fransman is niet zo lastig als je hem een keer goed bekijkt. Schelvis haalde hem in de wedstrijd tegen de club uit Manchester ook constant door de war met Thomas Vermaelen. Dit is overigens niet de enige keer dat Schelvis spelers door elkaar haalt: in de vorige wedstrijden van Arsenal werd Aaron Ramsey meerdere keren met de al maandenlang door een blessure geteisterde Jack Wilshere door de war gehaald.

Normaal gesproken is het niveau van voetbalcommentatoren op de Nederlandse televisie voetbalinhoudelijk niet al te hoog. Dit is naar mijn mening niet erg, omdat de meeste commentatoren zichzelf niet al te hoog hebben zitten. Ze voegen voetbalinhoudelijk niets toe, maar kennen hun kwaliteiten en proberen inhoudelijk ook niet teveel toe te voegen. Schelvis daarentegen probeert wat te zeggen over het spel, maar ik heb hem in al zijn voetbalcommentaar nauwelijks op een goede opmerking kunnen betrappen. Toppunt was toch wel het afbranden van de prestatie van de door Schelvis genaamde 'Koscielscky', die tegen Manchester United een uiterst goede pot speelde en wekelijks laat zien tot de beste centrale verdedigers van Engeland te behoren.

Mijn ergernis jegens Schelvis was al een tijdje aanwezig door zijn commentaar tijdens de afleveringen van Voetbal International. Door de manier waarop hij zich op de laatste momenten uitspreekt, heb ik een intense hekel aan de voetbalcommentator gekregen. Even dacht ik dat dit deels kwam doordat hij zich vaak negatief uitlaat over mijn club Arsenal. Bij het rondkijken op het forum van Voetbalzone kwam ik er echter achter dat dit niet het geval was: menig voetbalfan schijnt zich te ergeren aan de heer Schelvis. Zo schijnt hij, als zogenaamde 'Italiaanse voetbalkenner', ook over het Italiaanse voetbal meer dan eens onwaarheden te verkondigen. Het feit dat velen met mij genoeg hebben van deze man, heeft mij dan ook over de streep gehaald dit artikel te schrijven.

Met het schrijven van deze clubexpert hoop ik dat er wat veranderd. Ik zou het bijvoorbeeld erg mooi vinden als Schelvis zelf eens dit artikel zou lezen en bij zichzelf ten rade zou gaan. Of dat we met zijn allen een petitie starten op het internet om deze man zo snel mogelijk van de buis te krijgen. Geef mij dan maar een wat saaiere voetbalcommentator, die enkel de namen van spelers opnoemt en verder niet teveel toe probeert te voegen. Want Emile Schelvis, ik ben helemaal klaar met het voetbalcommentaar van jou.

Meer nieuws

'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
19
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
2
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
16
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Driessen: 'Hij is interessant voor Ajax, maar een heel principieel mannetje'
3
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties