Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Emmen verwijdert zedendelict van Wikipedia-pagina; directie komt met reactie

Laatste update:

In 2015 werd Ubbink vanwege het zedendelict veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur. In het vonnis van de rechtbank in Breda is te lezen dat de seks die plaatsvond weliswaar vrijwillig was, maar daarmee niet onschuldig. Ubbink zou het meisje 'stap voor stap met mooie praatjes hebben ingepalmd'. Door het hebben van geslachtsgemeenschap overtrad Ubbink volgens de rechter de 'sociaal-ethische norm'.

"Ogenschijnlijk was de seks vrijwillig, maar het is juist de bedoeling van de wet om jeugdigen tegen zichzelf in bescherming te nemen", aldus de rechter. De voetballer ontkende de seks niet. Het meisje schreef zelf in een slachtofferverklaring dat ze bang was van Ubbink en dat de seks haar werd opgedrongen. De strafzaak werd destijds al beschreven in de media en was tot maandag terug te vinden op de Wikipedia-pagina van Ubbink. Een communicatiemedewerker van FC Emmen probeerde de veroordeling dus van zijn pagina te wissen. De Keuken Kampioen Divisie-club toont berouw. "Dit had niet mogen gebeuren", aldus Emmen in een reactie.

Ubbink tekende maandag een contract voor één seizoen bij Emmen. De offensief ingestelde middenvelder kwam over van UTA Arad in Roemenië. Daarvoor zwierf hij al door het oosten van Europa bij kleinere clubs uit Kazachstan, Slowakije en Polen. Ubbink, die geboren werd in Roosendaal, speelde in Nederland in de jeugd bij Feyenoord en RBC Roosendaal. "Desley is een creatieve middenvelder met een schat aan ervaring", motiveert FC Emmen-trainer Fred Grim de transfer. "Hij kan iets extra's brengen in de ploeg en zorgen voor de aanvoer richting onze voorwaartsen. Daarin zie ik voor hem dit seizoen een belangrijke rol."

Update 08-08-2023 20:04 uur: FC Emmen-directie komt met statement
FC Emmen schept in een statement duidelijkheid over de komst van Ubbink. De club vindt dat de aanvallende middenvelder een kans verdient. "Desley heeft aangegeven graag duidelijkheid te scheppen", schrijft de directie op de clubwebsite. "Toen hij nog in Nederland woonde heeft hij in het uitgaansleven een meisje leren kennen en een aantal keer met haar afgesproken, dit gebeurde van beide kanten vrijwillig. Na zijn vertrek naar Kazachstan is er aangifte gedaan en heeft hij vervolgens een werkstraf gekregen voor het feit dat het desbetreffende meisje minderjarig was, dat blijft natuurlijk strafbaar en die straf heeft hij geaccepteerd."

"Desley was jong (twintig, red.) en naïef en heeft spijt van wat er gebeurd is", vervolgt de directie. "We zijn inmiddels tien jaar verder en hij deelt zijn leven met zijn vriendin en hun dochtertje. Wij vinden dat Desley een kans bij ons verdient en ons kan versterken. Desley is blij en gemotiveerd om bij FC Emmen aan de slag te gaan!"

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10
Bayern ziet mogelijke opvolger Tuchel rondlopen bij nummer 19 Premier League
6
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
2
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4
Te Kloese bedankt Slot en vertelt over zoektocht naar opvolger bij Feyenoord
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties