Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Emoties over VAR lopen hoog op in Premier League: 'What a load of crap'

Laatste update:

Tijdens het afgelopen Premier League-weekend laaide de VAR-discussie weer op. In de wedstrijden Newcastle United - Crystal Palace (0-0), Chelsea - West Ham United (2-1), Brentford - Leeds United (5-2) en Manchester United - Arsenal (3-1) werden VAR-beslissingen genomen die de nodige kritiek kregen van coaches, spelers én analisten.

Zo maakte Crystal Palace-verdediger Tyrick Mitchell een eigen goal, maar besliste VAR Lee Mason dat scheidsrechter Michael Salisbury een overtreding over het hoofd had gezien. Het doelpunt werd geannuleerd, dit tot grote ergernis van BBC-analist Shearer. "Dit is echt schokkend, verschrikkelijk, schandelijk. Salisbury zag het goed. Het is de VAR, Lee Mason, die hem op de een of andere manier zegt dat hij een fout maakte." Volgens Shearer zijn het menselijke fouten. "De VAR zelf is niet het probleem, het zijn de mensen die het runnen."

Ook bij Chelsea - West Ham United werd de bezoekers een treffer door de neus geboord. Maxwel Cornet dacht in de 90ste minuut de gelijkmaker aan te tekenen, maar de goal werd afgekeurd. Dit omdat Jarrod Bowen een overtreding op Édouard Mendy zou hebben gemaakt in de aanloop naar de goal. De beslissing werd door David Moyes 'schandalig' genoemd. Middenvelder Declan Rice van the Hammers noemde de annulering 'een van de slechtste VAR-beslissingen ooit.'

De PGMOL, de instantie die verantwoordelijk is voor alle wedstrijdofficials in het Engelse profvoetbal, werd door de Premier League gevraagd de situaties te evalueren. De uitkomst was duidelijk: de bovenstaande twee beslissingen waren foutief en dus heeft de VAR gefaald.

In andere wedstrijden waren er afgelopen weekend ook de nodige controversiële beslissingen te melden. Zo kreeg Leeds United geen penalty nadat Crysencio Summerville gevoerd werd door Brentfords Aaron Hickey. In de clash met Manchester United werd Gabriel Martinelli's treffer voor Arsenal afgekeurd na een vermeende overtreding van Martin Ødegaard op Christian Eriksen. Het noopte Shearer tot een kort maar krachtige tweet: "What a load of crap." Door de schuldbekentenis zullen de scheidsrechters, hun assistenten en de VAR de komende tijd waarschijnlijk nóg meer onder het vergrootglas liggen.

Meer nieuws

FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
6
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
6
Manchester City kan het karwei zondag afmaken dankzij heldenrol Ortega
131

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties